Çevreyi temiz tutmak için bireylere ne gibi görevler düşmektedir? Söyleyiniz.

4. Sınıf Din Kültürü Kitabı Çevreyi temiz tutmak için bireylere ne gibi görevler düşmektedir? Söyleyiniz. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Çevreyi temiz tutmak için bireylere ne gibi görevler düşmektedir? Söyleyiniz.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Çevreyi tutmak aslında bütün bireylerin görevidir. Bunlardan en önemlisi çöplerimizi çöp kutusuna atmak ve kullanmış olduğumuz mekanları bunlar ister tuvalet ister dışarıdaki oyun alanları isterse de piknik alanları olsun tertemiz bırakmaktır. Yere tükürmek gibi tiksinti verici hareketlerden de uzak durmak gerekmektedir.


“Çevreyi temiz tutmak için bireylere ne gibi görevler düşmektedir? Söyleyiniz.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Çeviri ortak kullanım alanı olduğu için sadece bir bireyin farkındalığı yeterli olmayıp bütün bireylerin aynı farkındalıkla hareket etmesi gerekir ki çevremiz tertemiz olsun.

Temizlik farkındalığına sahip olan bir birey çöplerini asla yere atmaz, çöplerini çöp kutusuna atarak doğayı kirletmez.

Oyun alanlarında veya piknik alanlarında piknik yaparken veya bir şeyler yerken çekirdeklerini yere atmaz veya kullanmış olduğu şeylerin kabuklarını veya yakmış olduğu Ateş ortada bırakmayarak onları temizleyerek oradan ayrılır.

Doğada sadece bir çöpümüzü bıraktığımızı varsayarsak bile oraya milyonlarca insanların gelmesi durumunda bu orada milyonlarca çöpün olması demek olacaktır ki buna bile dikkat etmeliyiz.



 

Our Score