Hz. Muhammed’in (s.a.v.) yaşadığı dönemde, toplumda hangi dinî inançların yaygın olduğunu Genel Ağ, İslam tarihi vb. kaynaklardan araştırınız.

4. Sınıf Din Kültürü Kitabı Hz. Muhammed’in (s.a.v.) yaşadığı dönemde, toplumda hangi dinî inançların yaygın olduğunu Genel Ağ, İslam tarihi vb. kaynaklardan araştırınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Hz. Muhammed’in (s.a.v.) yaşadığı dönemde, toplumda hangi dinî inançların yaygın olduğunu Genel Ağ, İslam tarihi vb. kaynaklardan araştırınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Hz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem yaşamış olduğu dönemde toplumda genel olarak putperestlik hakim idi.

İnsanlar sevdiği suretlerden ya da helva gibi yiyecek olan şeylerden putlar yapar onlara tapar daha sonra ise acıktıklarında onları yerlerdi.

Ya da ibadet etmek için veya bir işleri düştüğü zaman bu putlara kurbanda bulunur ve istekleri çıkana kadar kurban sayısını artırmaya devam ederlerdi.


“Hz. Muhammed’in (s.a.v.) yaşadığı dönemde, toplumda hangi dinî inançların yaygın olduğunu Genel Ağ, İslam tarihi vb. kaynaklardan araştırınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Hz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin yaşamış olduğu dönemde her ne kadar azınlıkta olan Yahudiler bulunsa da genel olarak putperestler vardı.

Putperestler Kabe’nin içerisini putlarla doldurmuş ve bu şekilde onlara taparak ibadetlerini gerçekleştiriyorlardı.

Putlara karşı atalarından görmüş oldukları gibi ibadet ediyor ve bazen helva gibi yiyecek şeylerden yaptıktan sonra onları yiyorlardı .

Atalarından ne görmüşse onları devam ettiriyor ve pıı takmanın mantıklı olup olmadığını düşünmüyorlardı.

Bir Allah’ın varlığını bilseler bile putları da ona ortak koşuyorlardı.



 

Our Score