Dinin, güzel ahlaklı bir insan olmamızda nasıl bir etkisi vardır? Açıklayınız.

4. Sınıf Din Kültürü Kitabı Dinin, güzel ahlaklı bir insan olmamızda nasıl bir etkisi vardır? Açıklayınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Dinin, güzel ahlaklı bir insan olmamızda nasıl bir etkisi vardır? Açıklayınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Müslüman bir insan daima Allah tarafından görüldüğünü ve meleklerin yapmış olduğu şeyleri kaydettiğini bildiği için davranışlarına dikkat eder.

İstediğinde bir insanın kötü ahlaklı davranışlar yapacakken onu bu bilinçte olduğu için tutar ve güzel ahlaklı olmasını sağlar.

Zaten dinde yetimlere ve yoksullara, darda kalmışlara yardım etmek yardımsever olmak, doğayı korumak gibi bütün güzel ahlaklar sevap olduğu için bir insan bu sevapları elde etmek isterken güzel ahlakı da elde edecektir.


“Dinin, güzel ahlaklı bir insan olmamızda nasıl bir etkisi vardır? Açıklayınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

İslamiyet’e inanmış bir insan yapmış olduğu bütün hareketlerin kaydedildiğini ve bunlardan dolayı sevap veya günah alacağını bilir.

Nasıl ki polislerin ve kameraların olduğu yerde dikkat ediliyorsa daima yaptıklarının kaydedildiğini bilen bir insan davranışlarına dikkat edecektir.

Güzel ahlaklı olmak ,dürüst olmak, yardımsever olmak, iyilikte bulunmak, kötülüklerden uzak durmak, güler yüzlü olmak gibi bütün güzel ahlaklar zaten dinde emredilen ve karşılığında sevap almayı vaat edilen işlerdir.

Bir Müslüman peygamberin ahlakıyla ahlaklanmak için ve sevap almak için bu davranışları işlediğinde zaten güzel ahlakı elde etmiş olur.

Bu yüzden dinin gerçek anlamda yaşanılması güzel ahlakı elde etmek anlamına da gelir.



 

Our Score