İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilmek için nelere dikkat etmeliyiz?

4. Sınıf Din Kültürü Kitabı İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilmek için nelere dikkat etmeliyiz? Aşağıdaki şemaya örnekler yazınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilmek için nelere dikkat etmeliyiz? Aşağıdaki şemaya örnekler yazınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilmek için ilişkimizin sevgi ve saygı çerçevesinde olmasına dikkat etmeliyiz.

Onların haklarına riayet etmek, onlara kırıcı şeyler söylememek, onların izin vermedikleri eşyaları gibi kendi özel kişisel eşyalarına dokunmamak ve kullanmamak, tartışma esnasında kabalaktan kaçınmak ilişkilerin devamı için çok önemlidir.


“İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilmek için nelere dikkat etmeliyiz? Aşağıdaki şemaya örnekler yazınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

İnsanlarla ilişkilerimizde belli bir sınırda ve seviyede kalmak ilişkimizi taze tutacak ve sıkılmamızı engelleyecektir.

Çünkü bir insan diğer insan ne kadar çok severse sevsin sürekli ve her zaman yan yana olması durumunda ya da sınırın aradan kalkması durumunda kırgınlıklar olabilir.

Onun için sevdiğimiz insanları bıktırmamak ve onların da bazen yalnız kalmaya ihtiyacı olduğunu bilmek veya başka insanlarla beraber olduğunda onlara kırılmamak ve bunun Hakkı olduğunu bilmek, güler yüzlü davranmak, merhametli olmak ve akın olmakla beraber istediğimiz her şeyi yapabilme hakkına sahip olmadığımızı bilmektedir.



 

Our Score