Çevremizde, evimizde ve okulumuzda kullanmadığımız eşyaları geri dönüşüme nasıl kazandırırız?

4. Sınıf Din Kültürü Kitabı Çevremizde, evimizde ve okulumuzda kullanmadığımız eşyaları geri dönüşüme nasıl kazandırırız? Bu atıklar ile neler yapabiliriz? Nasıl tekrar kullanabiliriz? Düşüncelerinizi yazınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Çevremizde, evimizde ve okulumuzda kullanmadığımız eşyaları geri dönüşüme nasıl kazandırırız? Bu atıklar ile neler yapabiliriz? Nasıl tekrar kullanabiliriz? Düşüncelerinizi yazınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Çevremizde, evimizde ve okulumuzda aslında gün içerisinde birçok kullanmadığımız eşya veya atılması gereken atıklar olabiliyor.

Bu atıklarla eğer kullanılacak bir eşyaya dönüştürebiliyorsak dönüştürmeli eğer dönüştüremiyorsak cam, plastik ve kağıt şeklinde ayırarak ayrı ayrı çöpleri atmalı ve geri dönüşüme katkı sağlamak için ayrılmış olan çöp bidonlarına bunları atmalıyız.

Böylece çevreyi zarar vermekten korumuş oluruz.


“Çevremizde, evimizde ve okulumuzda kullanmadığımız eşyaları geri dönüşüme nasıl kazandırırız? Bu atıklar ile neler yapabiliriz? Nasıl tekrar kullanabiliriz? Düşüncelerinizi yazınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

İnsan olarak her ne kadar üretim  yapsak da hepimiz günlük hayat içerisinde sürekli bir tüketim halindeyiz.

Çevremizde, evimizde ve okulumuzda kullanmadığımız eşyaları eğer geri dönüşüm videoları izleyerek başka kullanabileceğimiz eşyalara dönüştürebiliyorsak bunu yapmalı eğer bunu yapamıyorsak kağıt, plastik ve cam şeklinde ayırarak bunların toplanmış olduğu kutulara bu eşyaları ulaştırmalıyız.

Kullanmadığımız eşyaları eğer başkası kullanabilecek durumdaysa ona vermeli ve böylece israfın önüne geçmeliyiz. Kullanmadığımız veya üzerimize olmayan eşyaları başkalarına vermek hem başkalarının ihtiyacını giderilmesinde hem de bizlerin fazla olan yüklerden kurtulmasına sebep olacaktır.

Bu ufak püf noktalarına dikkat etmek çevremizi temiz tutma açısından bizleri büyük kolaylık sağlayacaktır.



 

Our Score