“Aslan yattığı yerden belli olur.” atasözünden ne anlıyorsunuz?

4. Sınıf Din Kültürü Kitabı “Aslan yattığı yerden belli olur.” atasözünden ne anlıyorsunuz? konusunu kısaca ele alacağız. 


““Aslan yattığı yerden belli olur.” atasözünden ne anlıyorsunuz?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

” Aslan yattığı yerden belli olur. ” atasözünden kişinin ne kadar temiz olup olmadığını yaşadığı veya belli bir zaman da olsa bulunduğu yerden anlarız demek olduğunu anlıyorum.

Gerek bir piknik alanında gerekse kişinin okulunda veya evinde bıraktığı yerlerin nasıl olduğundan o kişinin temiz olup olmadığı anlaşılır.


““Aslan yattığı yerden belli olur.” atasözünden ne anlıyorsunuz?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

“Aslan yattığı yerden belli olur. ” Atasözü temizlikle ilgili atasözlerimizden bir tanesidir.

İnsanlar evlerinde kendi odalarında veya toplu paylaştıkları mutfak tuvalet gibi alanlarda veya okul gibi belirli sürelerde kaldıkları alanlarda temiz olup olmadıkları ortaya çıkar.

İster evimizde ister okulda isterse de bir park alanı gibi bir yerde olsun temizliğe dikkat etmek kişisel görevimizdir.

Bizlerin kirli alanlardan rahatsız olduğu gibi başkalarını da temiz alanlar görmesi için bulunmuş olduğumuz yerleri temiz bırakmalıyız.

“Aslan yattığı yerden belli olur” atasözünden anladığım da yukarıda ifade ettiğim gibi insanların temiz olup olmadığının anlaşılması için yaşadıkları veya belirli bir süre kaldıkları yere bakılması gerektiğidir.

Bir insan dışarıda ne kadar temiz görünürse görünsün eğer kendi evini , odasını, ayrılmış olduğu piknik alanını, okuldaki sırasını veya parkta yemiş olduğu yiyecekleri toplarken bile ne kadar dikkat etmemesinden temizliği anlaşılır.



 

Our Score