Dağınık bir çalışma odasında yaşanacak zorluklar nelerdir?

4. Sınıf Din Kültürü Kitabı Dağınık bir çalışma odasında yaşanacak zorluklar nelerdir? konusunu kısaca ele alacağız. 


“Dağınık bir çalışma odasında yaşanacak zorluklar nelerdir?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Dağınık bir çalışma odasında yaşayacağımız en büyük zorluklardan bir tanesi dikkatimizi toparlayamamak veya en önemlisi de aradığımız şeyi bulamamamızdır.

Tam ders çalışma esnasında adapte olmuşken dağınıklığımız yüzünden eşyalarımızı bulamamak veya onları aramak için vakit kaybetmek bizlerin konsantrasyonunu bozar.


“Dağınık bir çalışma odasında yaşanacak zorluklar nelerdir?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Dağınık bir çalışma odası aslında çalışmak için uygun bir alan değildir. Dağınık bir alanda çalıştığımız zaman hem konsantrasyonumuz bozulur hem de aradığımız şeyleri bulamayız.

İnsanlar kalabalık ve dağınık ortamları her ne kadar toplamaktan hoşlanmasalar da dağınık alanlar insanı huzursuz eder. Düzenli ve temiz yerlerde insanların daha mutlu ve huzurlu oldukları gözlemlenmiş bilimsel bir gerçektir.

Bizlerin çalışma odamızı toplu tutmamız da bizlere ders çalışmak için gerekli konsantrasyonunu sağlayacaktır.

Ayrıca dağınık bir odada gerekli olan materyalleri ve eşyaları bulmakta ya zor ya da imkansız olacaktır. Tam derse odaklanmışken kaybolan bir eşyamızı aramak veya bununla vakit geçirmek, zaman kaybetmek çok can sıkıcıdır.

Bunun için çalışma odamızı kullanırken çok fazla dağıtmamaya özen göstermek, aldığımız yerimize yerine koymak, minik çöp kutusu gibi çöplerimizi toparlayacak, küçük kutular gibi eşyalarımızı düzene sokacak eşyalarla odamızın toplu durmasını kolaylaştırabiliriz.



 

Our Score