Sevgi ve saygının olmadığı bir dünya düşününüz! Böyle bir dünyanın nasıl olacağı hakkındaki düşüncelerinizi sunum olarak hazırlayınız.

4. Sınıf Din Kültürü Kitabı Sevgi ve saygının olmadığı bir dünya düşününüz! Böyle bir dünyanın nasıl olacağı hakkındaki düşüncelerinizi sunum olarak hazırlayınız ve arkadaşlarınızla paylaşınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Sevgi ve saygının olmadığı bir dünya düşününüz! Böyle bir dünyanın nasıl olacağı hakkındaki düşüncelerinizi sunum olarak hazırlayınız ve arkadaşlarınızla paylaşınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Sevgi ve saygının olmadığı bir dünyada güçlüler daima zayıfları ezecek ve eziyet edecektir.

Bence sevgi ve saygı dünyanın temelini oluşturan temel taşları gibidir.

Sevgi ve saygının olmadığı bir ortamda daima bir kavga, eziyet ve rekabet olacak ve insanlar daima bir huzursuzluk güvensizlik içinde olacaktır.


“Sevgi ve saygının olmadığı bir dünya düşününüz! Böyle bir dünyanın nasıl olacağı hakkındaki düşüncelerinizi sunum olarak hazırlayınız ve arkadaşlarınızla paylaşınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

İnsanların içerisinde bulunan sevgi ve saygı onları hayata bağlayan ve dünyayı çekilir kılan bence en önemli özelliklerdir.

Sevgi ve saygının olmadığı bir dünyada kimse kimseyi çekmek istemez ve güçlü olan daima zayıfı ezmek ister.

Böyle bir dünyada huzursuzluk, güvensizlik ve adalet ortamı sağlanamayacağı için böyle bir dünyada ancak kaos ortamı oluşur ve yaşanılmaz.

Sevgi ve saygı bence Dünya’ yı koruyan ve düzen içerisinde tutan iki büyük temel taştır.

Adil güvenli ve huzurlu bir dünya istiyorsak sevgi ve saygımızı kaybetmemeli aksine arttırarak hayatımıza yerleştirmeliyiz.



 

Our Score