Arkadaşların birbirleriyle olan ilişkilerinde olması ve olmaması gereken davranışları düşünerek ilgili alanlara yazınız.

4. Sınıf Din Kültürü Kitabı Arkadaşların birbirleriyle olan ilişkilerinde olması ve olmaması gereken davranışları düşünerek ilgili alanlara yazınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Arkadaşların birbirleriyle olan ilişkilerinde olması ve olmaması gereken davranışları düşünerek ilgili alanlara yazınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Arkadaşların birbirleriyle olan ilişkilerinde olması gereken şey söz tutmak, iyi ve kötü günlerinde yanında olmak, yardım istediği zaman yardımda bulunmak, iyilik yapmak ve yardımda bulunmak.

Arkadaşlarım birbirleri olan ilişkilerinde olmaması gereken şeyler ise söz taşımak, hakaret etmek, kavga etmek, kırıcı sözler söylemek, kırıcı davranışlarda bulunmak, emanete ihanet etmektir.


“Arkadaşların birbirleriyle olan ilişkilerinde olması ve olmaması gereken davranışları düşünerek ilgili alanlara yazınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

İnsanlar toplumda mutlaka birileriyle arkadaş olur ve beraber vakit geçirmek için başka insanlara ihtiyaç duyarlar.

Arkadaşlık ilişkilerimizde dikkat edilmesi gereken yapılması gereken ve yapılması gereken bazı davranış ve sözler vardır.

Her insanın neye kırıldı ve hangi davranışlara kırılıp kırılmadığı birbirinden farklıdır. Bunun için arkadaş olunan kişiyi tanıyarak ona göre hareket etmeli onu kıracak olan söz ve davranışlardan uzak durarak onun boşanacağı şekilde davranışlarda bulunmalıyız.

Alay etmek elinde olmayan sebeplerden dolayı o kişiyle hakaret etmek gibi davranışlar istenmeyen davranışlardır. Söz taşımak, o kişinin sırrını başkasına açmak, adil olmak yerine adaletsiz davranmak gibi davranışlardan uzak durmalıyız.

Bunun yerine anlaşamadığımız konularda hakaret etmek yerine o kişiyle beraber oturup konuşmalı ve fikirlerimizi açıkça söyleyerek birbirimize saygı duymalıyız.



 

Our Score