Ailenize, akrabalarınıza, arkadaşlarınıza, öğretmenlerinize, komşularınıza, hayvanlara ve doğaya olan sevginizi nasıl gösterirsiniz?

4. Sınıf Din Kültürü Kitabı Ailenize, akrabalarınıza, arkadaşlarınıza, öğretmenlerinize, komşularınıza, hayvanlara ve doğaya olan sevginizi nasıl gösterirsiniz? konusunu kısaca ele alacağız. 


“Ailenize, akrabalarınıza, arkadaşlarınıza, öğretmenlerinize, komşularınıza, hayvanlara ve doğaya olan sevginizi nasıl gösterirsiniz?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Ailemi olan sevgi mi onların izin vermediği yerlere gitmeyerek ve onlara kibar davranışlarda bulunarak gösteririm.

Akrabalarıma olan sevgi mi onları zaman zaman ziyaret ederek veya ziyaret edemeyeceğim uzaklıkta iseler arayarak.

Arkadaşlarıma olan sevgi mi sevdiğimi söyleyerek ve onların iyi ve kötü günlerinde yanında olarak gösteririm.

Öğretmenlerime olan sevgimi onlara saygısız hareketlerden kaçınarak.

Hayvanlara ve doğaya olan sevgimi onlara zarar vermeyerek ve onlara ara sıra elimden geldiği kadar yem vererek gösteririm.


“Ailenize, akrabalarınıza, arkadaşlarınıza, öğretmenlerinize, komşularınıza, hayvanlara ve doğaya olan sevginizi nasıl gösterirsiniz?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Ailemize, akrabalarımıza, arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize, komşularımıza, hayvanları ve doğaya olan sevgimizi göstermenin en güzel yolu onlara zarar vermekten kaçınmak, sorumluluklarımızı yerine getirmek ve kibar davranışlarda bulunmaktır.

Ailemize sevgimizi göstermek onlara sık sık sevdiğimizi söyleyerek, sarılarak, onların sözlerini yerine getirerek ve bize yasakladıkları şeylerden kaçınarak gösteririz.

Akrabalarıma olan sevgi mi onlara sevdiğimi söyleyerek elimden geldiği kadar minik minik hediyeler alarak bazen ziyaret ederek veya telefonla annemden izin alarak arayıp hallerini  sorarak gösteririm.

Arkadaşlarıma olan sevgi mi iyi ve kötü günlerinde yanlarında olup sırlarını paylaşarak, onlara yardımda bulunarak, derslerini dinleyerek ve onlara sevdiğimi söyleyerek gösteririm.

Öğretmenime olan sevgi mi ona saygı duyarak, ödevlerimi yaparak, geçtiği zaman ona yol vererek gösteririm.

Hayvanları olan sevgimi eğer elimde bir yem veya yiyecek varsa onlarla paylaşarak, onlara zarar verecek hareketlerden kaçarak gösteririm.

Doğaya olan sevgi mi elimden geldiği kadar aile büyüklerimle ağaç ekerek, çimlere ve yeşilliklere zarar verip onları koparmayarak gösteririm.



 

Our Score