“Amentü duası hakkında neler biliyorsunuz?” sorusunu çevrenizden beş kişiye sorup aldığınız cevapları defterinize yazınız.

4. Sınıf Din Kültürü Kitabı “Amentü duası hakkında neler biliyorsunuz?” sorusunu çevrenizden beş kişiye sorup aldığınız cevapları defterinize yazınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


““Amentü duası hakkında neler biliyorsunuz?” sorusunu çevrenizden beş kişiye sorup aldığınız cevapları defterinize yazınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

“Amentü duası” hakkında çevremden edindiğim bilgileri göre, amentü duası imanın esaslarını kapsamaktaymış. İmanın 6 şartını bu dua sıralamakta ve içine almaktaymış.


““Amentü duası hakkında neler biliyorsunuz?” sorusunu çevrenizden beş kişiye sorup aldığınız cevapları defterinize yazınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Amentü duasının okunuşu; Amentü billahi ve melaiketihi ve kütübihi ve rasulihi vel yevmil ahiri ve bil kaderi hayrihi ve şerrihi minallahi Teala vel ba subadel mevt Hakkun Eşhedü en la ilahe illallah ve Eşhedü enne muhammeden abdühü ve rasulühü.

Amentü duasının anlamı şöyledir; ben inandım Allahu Teala’nın meleklerine, kitaplarına peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine iman ettim. Öldükten sonra dirilmek haktır, gerçektir. Ben şahadet ederim ki Allah’tan başka ilah yoktur. Ve yine şahadet ederim ki Muhammed Aleyhisselam onun kulu ve peygamberidir.

Burada geçtiği gibi amentü duası imanın esaslarını kapsamaktadır.



 

Our Score