İlk öğrendiğiniz dualar hangileridir?

4. Sınıf Din Kültürü Kitabı İlk öğrendiğiniz dualar hangileridir? konusunu kısaca ele alacağız. 


“İlk öğrendiğiniz dualar hangileridir?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

İlk öğrendiğim dua sanırım kolay ve kısa olduğu için Sübhaneke duasıydı. Sübhaneke’den sonra Fatiha suresi, yemek duası, İhlas Suresi, Felak ve Nas surelerini öğrendim. Şimdi de Ayetel kürsi’yi öğrenmeye çalışıyorum.


“İlk öğrendiğiniz dualar hangileridir?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

İlk öğrendiğim dua Fatiha suresi idi. Sureleri ezberlemek dili farklı olduğu için biraz zor olsa da büyüklerimizle beraber ezbere okuya okuya ezberlemesi çok eğlenceli ve kolay oluyor.

Ailem bu seneleri bilmem gerektiğini ve fatiha’nın hakkında gerek hastalandığımız zaman gerek namazlarda gerekse birçok şey için okunduğunu söyleyince Fatiha suresine karşı içimde ayrı bir sevgi oluştu.

Annem ve öğretmenlerim ezberlemiş olduğum surelerin anlamlarını ve içerdikleri güzel manaları anlatınca bu surelerin ne kadar güzel olduğunu farkına vardım.

Ayrıca annem ve babam güzel okuyuşa sahip olan imamların seslerinden bu süreleri açtığı Zaman hayranlıkla bu süreleri dinliyorum.

Fatiha’dan sonra Sübhaneke duası, İhlas, Felak ve Nas surelerini ezberledim. Ayetel kürsi’yi de ezberleyip daha büyük sureleri ezberlemek için heyecanlanıyorum.



 

Our Score