Bir arkadaşımız hastalandığında ona hangi sözlerle geçmiş olsun deriz?

4. Sınıf Din Kültürü Kitabı Bir arkadaşımız hastalandığında ona hangi sözlerle geçmiş olsun deriz? konusunu kısaca ele alacağız. 


“Bir arkadaşımız hastalandığında ona hangi sözlerle geçmiş olsun deriz?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Bir arkadaşımız hastalandığı zaman ona “geçmiş olsun, Allah şifa versin , Allah bu hastalığı görmemişe döndürsün, inşallah iyileşirsin , inşallah hemen ayağa kalkarsın “deriz.


“Bir arkadaşımız hastalandığında ona hangi sözlerle geçmiş olsun deriz?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

İnsanlar hastalandıkları zaman sevdiklerinin yanında görmek isterler. Sevdikleri yanlarına gelmese bile arayıp sorulmak veya bir geçmiş olsun dileği herkese çok iyi hissettirir.

Bizler de arkadaşlarımız hastalandığı zaman onları gerek gördükten sonra gerekse de hastalandıkları zaman ya ziyaret ya da telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.

Genellikle ” geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin, Allah sağlığına kavuştursun, inşallah bir an önce iyileşirsin, Allah bu hastalıktan kurtarsın “kelimelerini kullanırız.

İslamiyet hasta ziyaretine çok önem vermiş ve hasta ziyareti yapan kişilere ise Büyük mükafatlar vadetmiştir. Gerçekten bu çok ince bir davranış olup hem aradaki sevgiyi artırır hem de hastalanan kişiye destek sağlar.

Bizler de yakınlarımızda hasta olan kişileri eğer ziyaret edebiliyorsak ziyaret etmeli edemiyorsak telefon açmalı telefon açamıyorsak da ya da daha sonradan duyduysak da gördüğümüz zaman halini hatırını sormalı ve geçmiş olsun dileklerinde bulunmalıyız.



 

Our Score