Büyüklere olan saygınızı nasıl gösterirsiniz? Örnekler veriniz.

4. Sınıf Din Kültürü Kitabı Büyüklere olan saygınızı nasıl gösterirsiniz? Örnekler veriniz. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Büyüklere olan saygınızı nasıl gösterirsiniz? Örnekler veriniz.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Büyüklere olan saygımı onlara sesimi yükseltmeyerek, bana bir şey söyledikleri zaman yerine getirerek, onlarla konuşmalarımda onları kırmamaya dikkat ederek ve onlara saygı ifadeleri kullanarak gösteririm.


“Büyüklere olan saygınızı nasıl gösterirsiniz? Örnekler veriniz.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Büyüklerin bize merhametli ve sevgiyle yaklaştıkları gibi bizlerin de ona saygıyla yaklaşmaları ilişkimizi kaliteli hale getirir.

Büyüklerimiz Bizim her ne kadar küçük olduğumuzu bilse de bizim yaptığımız kaba davranışlar onları incitebilir ve bunlara dikkat etmeliyiz.

Sinirlensem bile anne ve babama hakaret etmemek ve onlara kibar bir şekilde düşüncelerimi açıklamak onlara olan saygımın bir göstergesidir.

Bana bir şey söyledikleri zaman yerine getirmek ve onların bize söylemiş olduğu sözleri tutmak da saygımın bir göstergesidir.

Büyüklerime anne, baba gibi ifadelerle seslenmek ve onları isimleri ile veya hoşlanmadıkları şeylerle çağırmamak da saygımın bir göstergesidir.



 

Our Score