İşlerimize besmele ile başlamanın sebebini büyüklerinize sorunuz.

4. Sınıf Din Kültürü Kitabı İşlerimize besmele ile başlamanın sebebini büyüklerinize sorunuz. konusunu kısaca ele alacağız. 


“İşlerimize besmele ile başlamanın sebebini büyüklerinize sorunuz.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Peygamber Efendimiz hadisi şeriflerinde şöyle buyurur: “Besmelesiz başlanan bütün işler bereketsizdir ve sonu yoktur.” Büyüklerimiz bu hadisi şerife uyduklarını ve besmele ile başladıkları zaman işlerinde ayrı bir kolaylık gördüklerini ve büyüklerinden bu şekilde öğrendiklerini ifade ettiler.


“İşlerimize besmele ile başlamanın sebebini büyüklerinize sorunuz.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Büyüklerim her işe besmele ile başlamanın hayır ve bereket getirdiğini, büyüklerinden bu şekilde gördükleri ve bu şekilde yaptıkları zaman birçok güzellik tecrübe ettiklerini ifade etmişlerdir.

Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem hadis-i şerifinde de buyrulduğu üzere ” “Besmelesiz başlanan bütün işler bereketsizdir ve sonu yoktur.” büyüklerimiz er işin başında besmele çekmenin sünnet olduğunu ve gerçekten de büyük hayırlar getirdiğini ifade ettiler.

İşlerin başında besmele çekmek sanki kişinin Allah’a olan ihtiyacını ve kendi eksikliğini ifade ederek kibir duygusunu Kıran bir kalkan gibidir. Bu yüzden besmele sadece yapılan işe hayır getirmez kişinin kendisine de sünnet sevabı kazandırdığı gibi kibrini de kırar.

Bu yüzden büyüklerim bana her işte besmele çekmem gerektiğini öğütlediler.



 

Our Score