Hz. Muhammed’in (s.a.v.) adı anıldığında ne yapıldığını araştırarak arkadaşlarınızla paylaşınız.

4. Sınıf Din Kültürü Kitabı Hz. Muhammed’in (s.a.v.) adı anıldığında ne yapıldığını araştırarak arkadaşlarınızla paylaşınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Hz. Muhammed’in (s.a.v.) adı anıldığında ne yapıldığını araştırarak arkadaşlarınızla paylaşınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Hz Muhammed ( sallallahu aleyhi ve sellem) ‘in adı anıldığı zaman salavat yani “Allahümme salli ala Muhammed “denildiğini ve kimilerine ise sevgilerini ifade etmek için ellerini kalplerine koyduklarını veya yüzlerine duadaki gibi sürdüklerini görmekteyiz.


“Hz. Muhammed’in (s.a.v.) adı anıldığında ne yapıldığını araştırarak arkadaşlarınızla paylaşınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Peygamber efendimizin ismi anıldığı zaman salavat çekmek gerekir. Salavat ” Allahümme salli ala Muhammed “demek olup en kısası bu şekilde olsa da hadis-i şerifte geçtiği üzere yine de en kısa halinin “Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed “olarak söylenmesi yani salat ederken peygamber efendimizin kendisi ile beraber ailesinin de unutulmaması gerektiği ifade edilmektedir.

Salavat getirmek kişinin üzerine ömründe bir defa farz, peygamberimizin ismi anıldığında ise vaciptir.

Yine sahabeler ve büyüklerimiz peygamber efendimizin ismi anıldığı zaman salavat çekmekle beraber sevgilerinden dolayı ellerine yüzlerine mesh ettikleri ve kalplerine koydukları görülmektedir. Bu bir sevgi ve tazim ifadesidir.



 

Our Score