Etrafımızdaki varlıkların nasıl yaratıldığını büyüklerinizden öğrenerek paylaşınız.

5. Sınıf Din Kültürü Kitabı Etrafımızdaki varlıkların nasıl yaratıldığını büyüklerinizden öğrenerek sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Etrafımızdaki varlıkların nasıl yaratıldığını büyüklerinizden öğrenerek sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Büyüklerim etrafımızdaki varlıkların asıl olarak Allahü Teala tarafından yaratıldığını ancak burası sebepler alemi olduğu için insanların gücü gibi veya doğa olayları gibi sebepler sonucunda işlerin meydana geldiğini söylediler.


“Etrafımızdaki varlıkların nasıl yaratıldığını büyüklerinizden öğrenerek sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Büyüklerim etrafımda bulunan her şeyin yaratmak cihetinden Allahu teala’ya mahsus olduğunu ifade ettiler.

Ancak burası imtihan ve sebepler dünyası olduğu için Allahu Teala bunu açıkça yapmamıştır ki insanlara imtihan olsun ve insanlar bu konuda düşünüp iman edebilsin.

Bunun için Allahu Teala hazretleri gerek bir varlığı meydana gelmesi gerekse de bir insanın yani Bir canlının anne karnına düşüp oluşması veya bir yağmurun yağması gibi doğa olaylarının olmasını bile belirli sebeplere bağlamıştır.

Ancak bu sebepler olsa da bazen bu durumlar gerçekleşmez ki aslında bunun sebeplerden dolayı değil Allahu Teala’nın yaratması ile olduğunu bilmemiz için bir kanıt gibidir.



 

Our Score