Atatürk “Yurdunu en çok seven görevini en iyi şekilde yapandır.” sözü ile ne anlatmak istemiştir? Tartışınız.

4. Sınıf İnsan Hakları Kitabı Atatürk “Yurdunu en çok seven görevini en iyi şekilde yapandır.” sözü ile ne anlatmak istemiştir? Tartışınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Atatürk “Yurdunu en çok seven görevini en iyi şekilde yapandır.” sözü ile ne anlatmak istemiştir? Tartışınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Bu söz ile anlatılmak istenen yurttaş olarak bizlere verilmiş olan görevleri en iyi şekilde yapmak ve bunu devletimizin menfaatine çevirmektir.


“Atatürk “Yurdunu en çok seven görevini en iyi şekilde yapandır.” sözü ile ne anlatmak istemiştir? Tartışınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Yurdumuz bizi güven içerisinde barındıran bizim ve sevdiklerimizin güven içerisinde yaşamamızı sağlayan alandır.

İnsanların yurduna sahip çıkması bir vefa borcudur.

Yurttaş olarak bizlere verilmiş olan yazılı ve yazısız görevlerde son derece hassas davranmak ve dikkatli olmak her vatandaşın görevidir.

Atatürk bu sözü ile yurdumu seven kişilerin görevlerini en iyi şekilde yapacağını ifade etmiş ve yurt sevgimize dikkat çekerek bizleri görevlerimiz konusunda hassas olmaya teşvik etmiştir.

Yurdu yurt yapan geliştirip ileri seviye taşıyacak olan o yurtta yaşayan insanlar olduğu için bizler görevimizi ne kadar iyi yaparsak o kadar ilerler ve o derecede Büyük başarılar elde ederiz.

Gelişmiş bir ülkede yaşamak ve refah seviyesine ulaşmak istiyorsak biz nerede görevlerimizi en iyi şekilde yapmalı işimizi büyük veya küçük görmeden elimizden gelen bütün çabalamayı göstermeliyiz.

Unutmamalıyız ki toplumu toplum yapan bütün bireylere katkısıdır.



 

Our Score