İnsanlar arasındaki bireysel farklılıklara saygı duyulmaması hâlinde bundan toplum nasıl etkilenir? Düşüncelerinizi yazınız.

4. Sınıf İnsan Hakları Kitabı İnsanlar arasındaki bireysel farklılıklara saygı duyulmaması hâlinde bundan toplum nasıl etkilenir? Düşüncelerinizi yazınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“İnsanlar arasındaki bireysel farklılıklara saygı duyulmaması hâlinde bundan toplum nasıl etkilenir? Düşüncelerinizi yazınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

İnsanlar arasındaki bireysel farklılıklara saygı duymaması durumunda; toplumda bir dil ve beraberlik bozulur bir gün huzur ve barış ortamı oluşmaz, toplumda huzursuzluk ve kaos meydana gelir.


“İnsanlar arasındaki bireysel farklılıklara saygı duyulmaması hâlinde bundan toplum nasıl etkilenir? Düşüncelerinizi yazınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Her insanın bireysel özellikleri birbirinden farklıdır.

İnsanlar özellikle kendi ellerinde olmayan ve kendi tercihleri olmayan farklılıklarına karşı yadırgamamalı ve böyle düşünen insanların da kendilerinin de farklı olduğunu düşünmeli ve empati kurarak bu insanlara saygı duymalıdırlar.

İnsanları bireysel özellikleri sebebiyle aşağılamak ve saygı duymamak gerçekten büyük bir yanlıştır. Toplumdaki huzur ortamının oluşabilmesi için insanların bireysel farklılıkları kabul etmesi ve onlara saygı duyması gerekmektedir.

İnsanlar biyolojik ve sosyolojik olarak çevrelerinden etkilenmekte kişilik yapıları bu şekilde oluşmaktadır

İnsanların büyük bir suç işlemedikleri takdirde bu sebeplerden dolayı yargılamak büyük bir kabalıktır.

Bu şekilde yapılan kaba davranışlar insanlar arasındaki bu duruma baş ortamının bozulmasına, kaos ortamının meydana gelmesine ve insanların birbirine kaba davranarak büyük kavgaların çıkmasına sebep olabilir.



 

Our Score