Öğrenci olarak sorumluluklarımızı örnekler vererek açıklayınız.

4. Sınıf İnsan Hakları Kitabı Öğrenci olarak sorumluluklarımızı örnekler vererek açıklayınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Öğrenci olarak sorumluluklarımızı örnekler vererek açıklayınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Madde Madde Öğrenci olarak sorumluluklarımız şunlardır ;

  • Okula zamanında gidip gelmek
  • Öğretmenlerimizin bizlere vermiş olduğu görev ve sorumlulukları yerine getirmek
  • Okul ödevlerimizi dikkatli ve güzel bir şekilde yapma
  • Okul derslerimize önem göstermek ve dersleri çok iyi anlamaya çalışmak
  • Okul eşyalarına zarar vermemek ve dikkatli kullanmak
  • Su, ışık gibi okul araç ve gereçlerini israf etmemek
  • Arkadaşlarımıza ve öğretmenlerimize karşı saygılı olmak
  • Okuldaki kurallara uymak

“Öğrenci olarak sorumluluklarımızı örnekler vererek açıklayınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Hayatımızın her alanında ayrı ayrı olduğu gibi öğrenci olarak da birçok sorumluluğumuz vardır.

Sorumlu bir öğrenci herkes tarafından sevilir ve saygı duyularak takdir edilir. Sorumlu bir öğrenci sorumlu bir insanda olduğu gibi toplum düzenini bozmayan  uyumlu bir insandır.

Öğrenci olarak görevlerimizden bir tanesi okula zamanında gidip gelmektir. Okula gecikmemek ve ailemizin hazırlamamız konusunda bize yardımcı olurken çok dikkatli ve hızlı davranmamız, oyalanmamız gerekmektedir.

Okula geç kalmak derslerde yok yazılmamıza veya derslerden geri kalmamıza sebep olduğu için vaktinde gidip gelmeyi öğrenmemiz gerekmektedir.

Okula gidiş vaktimiz gibi eve dönüş saatine dikkat etmeli ailemize merak içinde bırakmamalıyız.

Öğrenci olarak sorumluluklarımızdan bir tanesi de öğretmenlerimizin bize vermiş olduğu görev ve sorumlulukları yerine getirmektir. Bu ister öğretmenimizin bizden herhangi bir ricası olsun isterse de ödev, üyelik gibi sorumluluklar olsun bunların hepsi hassasiyetle yerine getirilmelidir.

Öğrenci olarak sorumluluklarımızdan bir tanesi de okul ödevlerimize dikkatli ve güzel bir şekilde yapmaktır. Ödevlerin amacı almış olduğumuz bilgileri pekiştirmek ve öğrenmek olduğu için okul ödevlerine son derece dikkat edilmelidir.

Öğrenci olarak sorumluluklarımızdan bir tanesi de dersleri dikkatli bir şekilde dinlemek ve dersleri anlamayı önem göstermektir ki başarı elde edilebilsin.

öğrenci olarak sorumluluklarımızdan bir tanesi de okul eşyalarına zarar vermemek ve onlara dikkatli bir şekilde kullanmaktır. Bunun için kapıları ve pencereleri dikkatli bir şekilde açıp kapamalı, okul eşyalarına, muslukları gibi zarar görebilecek olan eşyalara kaba ve sert davranılmamalıdır.

Öğrenci olarak sorumluluklarımızdan bir tanesi de israftan kaçınmak okul araç ve gereçlerimizi israf etmeden kullanmaktır.

Öğrenci olarak sorumluluklarımızdan bir tanesi de arkadaşlarımıza ve öğretmenlerimize karşı sevgi ve saygı dolu olmaktır. Karacabey üzücü hareketlerden uzak durarak saygılı davranmak aslında her insanın insan olarak sorumluluğudur

Öğrenci olarak sorumluluklarımızdan bir tanesi de genel olarak ifade edebileceğimiz okul kurallarına uymaktır. Okul kuralları gerek tek sıra halinde girip çıkmak olsun gerek belirli alanlarda yüksek sesle konuşmanın yasak olduğu bölgeler olsun okulumuzun düzeni için konulmuştur. Okulun düzeninin sağlanması için korunmuş olan bu kararlara dikkat etmeli ve okul kurallarına karşı hassas davranmalıyız.



 

Our Score