Çeşitli nedenlerle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve başka ülkelere sığınan insanlarla ilgili gazete haberleri toplayınız.

4. Sınıf İnsan Hakları Kitabı Çeşitli nedenlerle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve başka ülkelere sığınan insanlarla ilgili gazete haberleri toplayınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Çeşitli nedenlerle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve başka ülkelere sığınan insanlarla ilgili gazete haberleri toplayınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

BM: Ukrayna’dan komşu ülkelere geçen mülteci sayısı 4 milyona ulaştı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Ukrayna’dan komşu ülkelere geçen mülteci sayısının 4 milyona ulaştığını bildirdi.

AA


“Çeşitli nedenlerle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve başka ülkelere sığınan insanlarla ilgili gazete haberleri toplayınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Ukrayna içinde 7,1 milyon kişi işgal yüzünden evlerinden oldu

Birleşmiş Milletler, kırk ikinci gününe giren işgalde Rus birliklerinden kaçıp ülke içinde yer değiştirenlerin sayısını paylaştı.
Kuruluş, bunun 16 Mart’ta yayınlanan ilk rapora kıyasla yüzde 10’luk bir artış anlamına geldiğini belirtti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği bunun Rus işgali yüzünden evlerinden kaçmak zorunda kalan 10 millyondan fazla kişinin bir parçası olduğunu kaydetti.

IOM’nin raporuna göre evlerini terk etmek zorunda kalan hanelerin yarısından fazlası çocuklu ve yüzde 57’sinin yanında yaşlı bir aile mensubu var. Yüzde 30’luk bir kesimin de kronik rahatsızlığı bulunuyor.

Evlerinden olanların gelirlerinde büyük bir azalma yaşanırken, evlerinden olan haneler son bir ayda hiçbir gelir elde etmediklerini açıkladı.

Kaynak: BBC Türkçe


Afgan göçmenler, Yunanistan unsurlarından gördükleri şiddeti anlattı

Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçen Afganistan uyruklu 17’si çocuk 38 göçmen, Yunanistan unsurları tarafından darp edilerek Türk kara sularına itildi. 38 göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarılarak Foça ilçesine getirildi.

MİLLİYET



 

Our Score