Empati ve farklılıklara saygı kavramlarını açıklayınız.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Empati ve farklılıklara saygı kavramlarını açıklayınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Empati ve farklılıklara saygı kavramlarını açıklayınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Empati kişinin duygu ve düşüncelerini anlamak için karşıdaki insanın yerine koymaya çalışması ve onu anlamaya çalışmasıdır.

Bu sebeple farklılıkları anlamaya çalışır ve diğer insanların hissettiklerini düşünerek farklılıklara saygı duyma konusunda kolaylık kazanır.

İşte bu yüzden farklılıklara saygı konusunda empatinin yeri büyüktür.


“Empati ve farklılıklara saygı kavramlarını açıklayınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Empati veya bir başka  adı ile duygudaşlık bir başkası duygularını içinde bulunduğu durum veya davranışlarındaki motivasyonu anlamak ve kişinin bunu içselleştirmesi anlamına gelir.

Yapılan araştırmalar empati yeteneğimizin bebeklik döneminden geldiğini ancak olumsuz durumlarda hızla kaybedilen bir yetenek olduğunu göstermektedir.

Empati yapmak için bir insanın kendisine karşıdaki kişinin yerine koyması ve olayları onun bakışıyla bakmaya çalışması, karşıdaki kişinin duygu ve düşüncelerini anlamana ve hissetmeye çalışması ve karşısındaki kişiyi anladığını veya anlamaya çalıştığını o kişiyi ifade etmesidir.

Empati yeteneğine sahip olan bireyler aynı zamanda farklılıkları anlamaya çalıştıkları için farklılıklara saygı gösterecek ve toplumsal toplumsal düzenin sağlanması açısından büyük faydalar sağlayacaktır.



 

Our Score