Yakın çevrenizde bulunan doğal ve beşerî unsurları listeleyiniz.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Yakın çevrenizde bulunan doğal ve beşerî unsurları listeleyiniz. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Yakın çevrenizde bulunan doğal ve beşerî unsurları listeleyiniz.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Çevremdeki Doğal Unsurlar : göl , Yağmur , kar, çiçek , ağaç

Çevremdeki Beşeri Unsurlar : ev, apartman, otomobil, köprü, tabak, dolap, yemek masası


“Yakın çevrenizde bulunan doğal ve beşerî unsurları listeleyiniz.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Çevremdeki Doğal Unsurlar :

Yağmur: çevremizde sıklıkla görmüş olduğumuz doğal unsurlardan bir tanesi yağmurdur. Yağmur bir hava olayıdır kimi zaman çiselti şeklinde kimi zaman ise yoğun yağışlar şeklinde görülmektedir.

Kar: ülkemizin her bölgesine yağmasa da yağan bölgeler için bulutlarda biriken nemin soğuk hava dalgalarıyla çarpışması sonucunda meydana gelen hava olayı olarak isimlendirilebilir.

Bulut: yapı ve yüksekliklerine göre birçok bulut çeşidi vardır ki dünyanın neresi tamamında bazen zaman zaman bazen de her zaman bulutlar görülmektedir. Yağmur ve kar gibi doğa olayları bulutlar sayesinde oluştuğu için önemli bir yere sahiptir.

Bitkiler: dünyanın her yerinde kendi Toprak yapısına uygun olarak çeşitli bitkiler bulunmaktadır. Bu bitkiler doğal unsurlara birer örnektir.

Hava sıcaklıkları: dünyanın her yerindeki hava sıcaklığı farklı olup doğal unsurlardan bir tanesidir. Dünyada hissedilen en yüksek sıcaklık Afrika kıtasında olup kutuplara yaklaştıkça sıcaklık düşmekte ve dünyanın dengesi bu şekilde sağlanmaktadır.

Hayvanlar: hayvanlarda tıpkı bitkilerin varlığı gibi çeşit çeşit ve doğal unsurlara birer örnektir. Hayvanların varlığı muhteşem bir döngü içerisinde devam etmektedir.

Dağlar: yer kabuğunun çıkıntılı, yüksek, eğimli yamaçlara çevresinde Egemen durumunda olan ve oldukça geniş bir alana yayılan yüksekliklerdir.

Akarsu: yeryüzünde ve yer altında belirli bir akıntı içerisinde toprağın eğimi önce sürekli ya da zaman zaman akan sulara verilen genel bir isimdir

Çevremdeki Beşeri Unsurlar : İnsan eliyle yapılmış olan bina, köprü, tarla, baraj, alt ve üst geçitler, tünel, şehir ve yollar gibi bütün soruların yapılmış olan yapıtlar da beşeri unsurlara örnek olarak verilebilir.



 

Our Score