Ülkemize gelen bir turist için ülkemizin doğal ve beşerî güzelliklerinin yer aldığı tabloları aşağıdaki alanlara yazınız.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Ülkemize gelen bir turist için ülkemizin doğal ve beşerî güzelliklerinin yer aldığı tabloları aşağıdaki alanlara yazınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Ülkemize gelen bir turist için ülkemizin doğal ve beşerî güzelliklerinin yer aldığı tabloları aşağıdaki alanlara yazınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Doğal unsurlar: Kapadokya, Pamukkale, Ölüdeniz, Manavgat şelalesi, Ağrı Dağı, Karadeniz yaylaları , Ölüdeniz

Beşeri unsurlar: Şirince köyü, Adalar, nemrut ve Gökçeada.


“Ülkemize gelen bir turist için ülkemizin doğal ve beşerî güzelliklerinin yer aldığı tabloları aşağıdaki alanlara yazınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Doğal unsurlar:

Kapadokya: 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasan Dağ ve Göllü dağın püskürtüyle vekillerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl süre içerisinde yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkmış olan eşsiz güzelliklerden bir tanesidir.

Pamukkale: Denizli ilinde kent kaplıcaları ve akan sulardan kalan karbonat minerallerin teraslarını, travertenlerini kapsayan mükemmel bir doğa harikasıdır.

Ölüdeniz: Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı durgun bir göldür.

Manavgat şelalesi: Antalya’nın Manavgat ilçesinde Manavgat nehri üzerinde bulunan bir şelaledir.

Beşeri unsurlar:

Şirince köyü: İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı tepelerin arasına kurulmuş ve Özgün tarihi mimarisini önemli ölçüde koruyan yerleşim yeri ve turistik bir köydür.

Nemrut Dağı: Türkiye’nin Adıyaman ilçesinde 2.150 metre yüksekliğinde bulunan ve içerisinde birçok tarihi eser bulunan bir dağdır.

Gökçeada: Çanakkale’nin bir ilçesi ve Türkiye’nin en büyük adasıdır.



 

Our Score