Geri dönüşümün kaynaklar açısından önemi nedir? Geri dönüşümü yaygınlaştırmak için neler yapılmalıdır?

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Geri dönüşümün kaynaklar açısından önemi nedir? Geri dönüşümü yaygınlaştırmak için neler yapılmalıdır? konusunu kısaca ele alacağız. 


“Geri dönüşümün kaynaklar açısından önemi nedir? Geri dönüşümü yaygınlaştırmak için neler yapılmalıdır?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Geri dönüşümün kaynaklar açısından önemi kaynakların korunması ve tükenmemesi açısından oldukça önemlidir.

Her şeyin tükendiği gibi sürekli tüketilmesi halinde kaynaklar da tükenebilir ve insanlar kaynakların temini konusuna sıkıntılar yaşayabilirler.

Geri dönüşümü yaygınlaştırmak için insanların bu konuda bilinçlendirilmeli belirli yasa ve kurallarla geri dönüşümün yaygınlaşması sağlanabilir.


“Geri dönüşümün kaynaklar açısından önemi nedir? Geri dönüşümü yaygınlaştırmak için neler yapılmalıdır?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Geri dönüşüm sayesinde ağaçlar, mineraller ve su kaynakları korunur. Böylece bu kaynaklar uzun yüzyıllar boyunca gelecek olan nesillere yeter ve bunların tükenmesi durumunda oluşabilecek bütün sıkıntılar da önlenmiş olur.

Yeni ürün üretmek için yeni hammadde arayışına ve bunun için yüksek miktarlar ödemeye gerek kalmaz ayrıca duanın asli yapısı da bozulmaz.

Geri dönüşüm sayesinde yeni kaynakların kullanılması ve hızla tüketilmesinin önüne geçilerek gerekli bir tüketim ve sınırlı bir kaynak kullanımı ortaya çıkmış olur.

Sürekli tüketmek durumunda kaynaklarımız tükenecek ve gelecek nesiller daha zor durumlara düşerek kaynak bulma konusunda zorluk yaşayacaklardır.

Ancak geri dönüşüm sayesinde hem harcanan enerji azalır hem de kaynaklar tüketilmeden üretilen maddeler tekrar tekrar dönüştürülerek büyük tasarruflar yapılır.

Bu yüzden geri dönüşümün kaynaklar açısından öneminin büyük olduğunu ve kaynakların ancak bu şekilde korunabileceğini görmekteyiz.

Geri dönüşümün aydınlaşması için ise insanlar bu konuda bilinçlendirilmeli Ufak da olsa belirli kurallar konulmalı insanlar geri dönüşüm eşyalarını teşvik edilmelidirler.

Geri dönüşümü yaygınlaştırmak için bizler de bu konuda hassas davranmalı ve geri dönüşüm eşyaları kullanarak insanlara bu konuda örnek olmalıyız.

İnsanların bu konuda bilinçlenmesini sağlayarak geri dönüşümü yaygınlaştırmalıyız.



 

Our Score