Millî Mücadele günlerinde yaşasaydınız vatanımızın kurtuluşu için hangi alanda neler yapmak isterdiniz? Neden?

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Millî Mücadele günlerinde yaşasaydınız vatanımızın kurtuluşu için hangi alanda neler yapmak isterdiniz? Neden? konusunu kısaca ele alacağız. 


“Millî Mücadele günlerinde yaşasaydınız vatanımızın kurtuluşu için hangi alanda neler yapmak isterdiniz? Neden?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Milli mücadele günlerinde yaşasaydım vatanımın kurtuluşu için bana verilen görevleri en güzel şeklinde yerine götürmeye çalışır düşman askerlerin tuzağa düşürmek için yapabiliyorsan projeler geliştirirdim.

Komutanlarımın emrine uyar Türk askerlerine yardımcı olur silah kullanmayı öğrenerek ben de vatanımla beraber mücadele ederdim.


“Millî Mücadele günlerinde yaşasaydınız vatanımızın kurtuluşu için hangi alanda neler yapmak isterdiniz? Neden?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Milli mücadele dönemi itilaf devletlerine karşı Türk halkının örgütlenerek topyekûn bir şekilde savaşması sonucu ortaya çıkmış olan bir dönemdir.

Milli mücadele dönemi Kurtuluş savaşı olarak da adlandırılmaktadır.

Milli mücadele döneminin temsilcilerinden bir tanesi şüphesiz ki kahraman Mustafa Kemal Atatürk ‘ tür.

Milli mücadele dönemi 19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkması ile başladığı kabul edilen topyekûn bir mücadeledir.

Milli mücadele dönemi 1919-1922 tarihleri arasında büyük imkansızlıklara rağmen başarma, fedakarlık, vatan sevgisi, bağımsızlık gibi değerlerin ön plana çıktı büyük mücadele dönemleridir.

Milli mücadele milli sınırlarımızı korumak ve bağımsızlığımızı elde etmek için yapılmıştır.



 

Our Score