Trafik kazalarındaki can kaybının önlenmesi ya da azaltılması için neler yapılması gerektiğini tartışınız.

4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı Trafik kazalarındaki can kaybının önlenmesi ya da azaltılması için neler yapılması gerektiğini tartışınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Trafik kazalarındaki can kaybının önlenmesi ya da azaltılması için neler yapılması gerektiğini tartışınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Trafik kazalarındaki can kaybının önlenmesi ya da azaltılması için herkesin trafik kurallarını bilmesi ve bu kurallara dikkat etmesi lazımdır.

Yol onarım çalışmaların ihmal edilmemesi, trafik levhaları gibi önemli olan işaretler koyulmalı ve insanlar çok yorgun veya uykusuzken trafiğe çıkmamaya dikkat etmelidirler.


“Trafik kazalarındaki can kaybının önlenmesi ya da azaltılması için neler yapılması gerektiğini tartışınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Trafik insanların ortak kullanım alanları olduğu için trafik kurallarına dikkat etmek insanların can ve mal güvenliği için çok önemlidir.

Yayaların yaya geçidinden geçmeleri hareket eden araçların arkalarından geçmemeleri, yaya kaldırımını kullanmaları ve trafik ışıklarına dikkat ederek hareket etmeleri lazımdır.

Sürücüleri ise trafik işaretlerini, sınırına ve yayaların durumuna göre hareket etmeleri dikkatlerini dağıtacak ve trafiği tehlikeye sokacak hareketlerden kaçınmaları, çok uykusuz ve çok yorgunken trafiğe çıkmamaları dikkatli davranmaları gerekir.

Yolculuk yapıyorsak sürücünün dikkatini dağıtmamalı ve emniyet kemerimizi takarak araç içinden inerken ve çıkarken dikkatli olmalıyız.



 

Our Score