Trafik kurallarına uyma bilincinin gelişmesi, trafik kazaları nedeniyle oluşan can kaybını nasıl etkiler? Örnekler vererek açıklayınız.

4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı Trafik kurallarına uyma bilincinin gelişmesi, trafik kazaları nedeniyle oluşan can kaybını nasıl etkiler? Örnekler vererek açıklayınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Trafik kurallarına uyma bilincinin gelişmesi, trafik kazaları nedeniyle oluşan can kaybını nasıl etkiler? Örnekler vererek açıklayınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Eğer bu bilinç gelişirse trafik kazaları azalır ve böylece can kaybı azalır. Araçlar yayalara öncelik olduğunu veya kaldırımından geçerken dikkatli olmaları gerektiğini bilirlerse yaya kaldırımına hızla geçmeye çalışmaz ve böylece yayaların güvenliğini tehlikeye atmamış olurlar.


“Trafik kurallarına uyma bilincinin gelişmesi, trafik kazaları nedeniyle oluşan can kaybını nasıl etkiler? Örnekler vererek açıklayınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Trafik kazaları sebeplerinden en büyüğü trafik kuralları hakkında bilinçsizliktir.

Motorlar trafikte kendilerine ayrılan bölümde hareket ederlerse araçlara çarpma veya araçların onlara çarpma gibi olasılıkları en aza indirmiş olurlar.

Bu konuda hem motor sürücülerinin hem de yaya ve sürücülerin bilinçlenmesi durumunda herkes sekerati davranacak ve tehlike azalacaktır.

Yürüyen yayalar hareket halinde olan araçların arkasından geçmemeleri gerektiği ve karşıdan karşıya geçerken araç gelip gelmediğini kontrol etmenin bilincine varırlarsa yayalara çarpma ve can kaybı olasılığı da o nispetle azalacaktır.



 

Our Score