Günlük yaşantımızda birçok şekil, sembol ve işaret görürüz. Bu işaretler ne amaçla kullanılır? Gözlemlerinize göre açıklayınız.

2. Sınıf Türkçe Kitabı Günlük yaşantımızda birçok şekil, sembol ve işaret görürüz. Bu işaretler ne amaçla kullanılır? Gözlemlerinize göre açıklayınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Günlük yaşantımızda birçok şekil, sembol ve işaret görürüz. Bu işaretler ne amaçla kullanılır? Gözlemlerinize göre açıklayınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Günlük yaşantımızda görmüş olduğumuz şekil sembol ve işaretler bizlerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla kullanılmaktadır.

Bu işaretler sayesinde nasıl hareket etmemiz hangi tehlikelerle karşı karşıya kalabileceğimiz bizlere anlatılıyor.


“Günlük yaşantımızda birçok şekil, sembol ve işaret görürüz. Bu işaretler ne amaçla kullanılır? Gözlemlerinize göre açıklayınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Günlük yaşantımızda birçok şekil sembol ve işaret hayatımızda yer almaktadır.

Bu işaretler bizlerin yaya olarak öğrenci olarak sürücü olarak nasıl hareket etmemiz ve nelere dikkat etmemiz gerektiğini ifade eder.

Günlük hayatımızdaki şekil sembol ve işaretlerle beraber bizlerin tehlikeli bölgelerden korunması tehlikeleri nasıl gerçekleşebileceği hakkında bilgiler verir.

Sonuç olarak hayatımızda yer alan şekil sembol ve işaretlere dikkat ederek yaralanmalara ve kazalara engel olabiliriz. Bizlere uyarılarda bulunan ve koruyan bu işaret ve sembolleri dikkat etmeliyiz.



 

Our Score