Okullarımızda faaliyet gösteren bilinçli tüketici kulübünün kuruluş amaçları ve çalışmaları hakkında neler biliyorsunuz?

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Okullarımızda faaliyet gösteren bilinçli tüketici kulübünün kuruluş amaçları ve çalışmaları hakkında neler biliyorsunuz? konusunu kısaca ele alacağız. 


“Okullarımızda faaliyet gösteren bilinçli tüketici kulübünün kuruluş amaçları ve çalışmaları hakkında neler biliyorsunuz?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Her canlı ihtiyaçlarının mesleklerinin karşılanması için tüketmeye hayatı boyunca muhtaçtır.

İnsanlar üretken canlılar olduğu gibi aynı zamanda tüketmek de hayatlarının vazgeçilmez bir parçasıdır.

Tüketici olmamız kaçınılmaz olduğu için mağdur olmamak ve sağlıklı bir şekilde tüketim yapabilmek için bilinçli tüketici olmamız gerekmektedir.

Bizlere bilinçli tüketici olmayı öğreten ve bu konuda bizi bilinçlendiren kulüpler okullarda da kurulmuş bu konuda teşvik edilmişizdir.

Bilinçli tüketici kulübü bizim okulumuza da kurulmuş ve faaliyet göstermektedir.

Kuruluş amacı insanları bilinçlendirmek ve insanları bilinçli bir tüketici haline getirerek farkındalık oluşturmaktır.

Faaliyetleri bilgilendirme toplantıları yapmak, bilgilendirme amaçlı dikkat çekici afiş asmak ve mümkünse sergiler açmak.

Faaliyetlerden bazıları ise ürünler hakkında genel bilgi vermek tüketici haklarından bahsetmek dikkat edilmesi gereken şeyleri anlatmak ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etmek ve fiş almak gibi tüketicinin bilmesi gereken haklarını öğretmektir.


“Okullarımızda faaliyet gösteren bilinçli tüketici kulübünün kuruluş amaçları ve çalışmaları hakkında neler biliyorsunuz?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Maddeler Halinde Okullarımızda faaliyet gösteren bilinçli tüketici kulübünün kuruluş amaçları ve çalışmaları hakkında bildiklerim

  • İnsanları bilinçli tüketici olma konusunda bilinçlendirmek
  • Bilgilendirme toplantıları yapmak veya sergilerle insanların dikkatini çekmeye çalışmak
  • Bilgi amaçlı afiş, şiir ve yazı gibi yazılar asma
  • Ürünler hakkında genel bilgiler vermek
  • Öğrencileri bilgilendirmeye çalışmak
  • Kulüp gezileri düzenlemek ve uygulamalı olarak alışverişte dikkat edilmesi gerekenleri göstermek
  • Sağlıklı olan maddeleri ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmeyi fiş almayı ve bunun gibi tüketicinin mağdur olmaması için gerekli olan bilgileri anlatmak


 

Our Score