15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadele ederken şehit düşen vatandaşlarımıza hitaben bir mektup yazsaydınız onlara neler söylemek isterdiniz?

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadele ederken şehit düşen vatandaşlarımıza hitaben bir mektup yazsaydınız onlara neler söylemek isterdiniz? konusunu kısaca ele alacağız. 


“15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadele ederken şehit düşen vatandaşlarımıza hitaben bir mektup yazsaydınız onlara neler söylemek isterdiniz?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Kıymetli 15 temmuz şehitlerine

Ey bu milleti millet yapan kanı ile bayrağımızı boyayan şanlı şehitlerim. Sizler Kurtuluş Savaşı’nın şanlı şehitlerinin torunları olarak ülkemizi bölmek isteyen terör örgütlerine karşı Durmuş ve en kıymetli olan canınızı bu uğurda feda etmişsinizdir.

Sizlerin kahramanlığı göğüslerimizi kabartmış ve bizlere unutulmayacak destanlar ve anılar bırakmışsınızdır.

Hepinizin ruhu şad olsun şehitliği kabul olsun.


“15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadele ederken şehit düşen vatandaşlarımıza hitaben bir mektup yazsaydınız onlara neler söylemek isterdiniz?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

15 temmuz destanı kahramanlarına

Sizler 15 Temmuz’da canınızı ortaya koyarak dillere destan olacak şekilde şehit olmasaydınız bizler bugün rahatlıkla başımızı yastığa koyamayacaktık.

Ülkemiz parça parça bölünmüş ve birçok ülke tarafından kendi çıkarları doğrultusunda kullanılan bir piyon haline gelecekti.

Sizler şanlı dedelerinizin Kahraman torunları ve dünyada emsali az görülecek yiğitlersiniz.

Tarifler boyunca Türklerden daha Yiğit ve vatanı için canını gözünü kırpmadan feda eden bir millet daha belki de gelmemiştir.

Sizlerle aynı vatana sahip olduğum için gurur duyuyor ,Allah’tan rahmet ailene sabırlar diliyorum.



 

Our Score