Yukarıda anlatılan yemek kültürleri ile ülkemizdeki yemek kültürü arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir?

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Yukarıda anlatılan yemek kültürleri ile ülkemizdeki yemek kültürü arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir? konusunu kısaca ele alacağız. 


“Yukarıda anlatılan yemek kültürleri ile ülkemizdeki yemek kültürü arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Yukarıda anlatılan yemek kültürleri ile ülkemizdeki yemek kültürü arasındaki benzerlikler ve farklılıklar

  • Bizim kültürümüzde bazı yiyecekler çatal ve bıçak ile ekmek gibi bazı yiyeceklerde elle yenilir.
  • Kültürümüzde bir kesinlik ve görgüsüzlük sayılmasa da sağdan başlanılması daha makbul görülür
  • Sol elle yemek bizim kültürümüze de doğru kabul edilmez. Ancak sol elle tabağa dokunabilir

“Yukarıda anlatılan yemek kültürleri ile ülkemizdeki yemek kültürü arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

….Şili yemek kültüründe daha çok balık ve sebze yaygındır. Tatlı kültürleri neredeyse yoktur.

Kırmızı etimin üzerinde kısıtlıdır.

Ana malzemeleri balkabağı, domates, barbunya, Mısır kurutulmuş portakal, pul biber, soğan ve sarımsak ve fesleğendir

… İngiliz mutfağında ağırlıklı olarak et çeşitleri ile patates bu haşlanmış sebzeler ağırlıktadır.

Yemeklerin içerisinde Fransız, Türk için yemekleri de vardır

Yemeklerde jambon, sütlü çay, kızarmış ekmek ve kızarmış mantar tüketilir. Galler peyniri başta olmak üzere peynirler önemlidir.

İngiliz geleneklerine göre pazar günü yapılan yemekler ayrıcalıklıdır. Et ve tavuk yanında haşlanmış patates ve havuç ikram edilir. Bu yemekten sonra geleneksel tatlı olarak “Yorkshire pudingli” ikram edilir.

İngilizlerin çayı sütlü ve şekerli bir çaydır.

… Hindistan’da bol baharatlı yemekler yapılır. Tatlıdan tavuğa kadar tüm yemeklere baharat katılır nokta tatlılar tarçın ve tavuklar köri ağırlıklıdır.

Hinduluk dini sebebiyle dana eti çok fazla kullanılmaz.



 

Our Score