3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 28-29 MEB Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Hep Birlikte El Ele Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 28, 29


3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Hep Birlikte El Ele Metni Etkinlik Cevapları


3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 28-29


Soru : Okulda arkadaşlarınız ile yardımlaşarak birlikte yaptığınız işlere örnekler veriniz.


Kısa Cevap : “Okulda arkadaşlarınız ile yardımlaşarak birlikte yaptığınız işlere örnekler veriniz.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Yardımlaşmak insanların birbirine yapacağı en doğru ve en güzel şeydir. Yardımı insan her türlü şekilde gerçekleştirebilir.

Gülümsemek bile bir yardım sayılmaktadır. Okulda yardımlaşmak istiyorsak her türlü şekilde yardımlaşma yapabiliriz. Örneğin sınıfımızda ki çöpleri toplarken birbirimize yardım edebiliriz. Bir arkadaşımız zor durumdaysa ona yardım edebiliriz.


Soru : Dayanışma ve yardımlaşmanın toplum hayatındaki önemini örnekler vererek açıklayınız.


Kısa Cevap : “Dayanışma ve yardımlaşmanın toplum hayatındaki önemini örnekler vererek açıklayınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Örneğin bir kişi çok ağır şeyler taşıyorsa, yaşlı birine  yardım edebiliriz. Yerde muz kabuğu gördüğümüz zaman kaldırabiliriz.

Yolsa bir kişiyi düşürebilecek ya da bir kişinin yararlanacağı bir engel varsa o engeli kaldirabiliriz. Yardımlaşma ve dayanışma çok önemli ve gerekli bir şeydir. Yardımlaşma ve  dayanışma yapmak insanları ve dünyayı daha da çok güzelleştirir.


3. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları


Aşağıdaki görselde oyuncağa ihtiyacı olan çocuklar için düzenlenen “Oyuncak Toplama Kampanyası” yer almaktadır

Soru : Siz de arkadaşlarınız ile böyle bir kampanya planlayınız. Yapacaklarınızı aşağıya yazınız. Planınızı öğretmeninizden yardım alarak uygulayınız.


Kısa Cevap : “Siz de arkadaşlarınız ile böyle bir kampanya planlayınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Bazı çocukların oyuncak alacak parası veya durumu olmayabilir. Bu yüzden de başka insanları da düşünmemiz en iyisi ve en doğrusu olacaktır.

İnsanlar birbirlerine ihtiyaç duyarlar. İnsanlara yardım edebilecek kampanyalar oluşturmak çok önemli ve gerekli bir şeydir. İnsanlara yardımda ve dayanışma da bulunmak insanları daha da kuvvetli ve güçlü bir hale getirir. Yardım ve dayanışma yaptıkça insanların içindeki birlik ve kuvvet daha da çok artmış olur.



 

Our Score