3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 30-31 MEB Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı İstek ve İhtiyaçlarımızı Söylerken Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 30, 31


3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı İstek ve İhtiyaçlarımızı Söylerken Metni Etkinlik Cevapları


3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 30-31


Soru : Okulda nelere ihtiyacınız olabileceğini düşününüz. Arkadaşlarınız ve öğretmeniniz ile paylaşınız.


Kısa Cevap : “Okulda nelere ihtiyacınız olabileceğini düşününüz. Arkadaşlarınız ve öğretmeniniz ile paylaşınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Okulda bizim işimize yarayabilecek ve ihtiyacımız olacak bir çok ihtiyaç bulunmaktadır. Okulda her an bazı şeylere ihtiyacımız olacağı için okula gelmeden önce çantamıza işimize yarayacak ve bize gerekli olabilecek malzemeleri koymamız gerekmektedir.

Mesela çantamıza ıslak mendil, mendil, kolonya, el kremi, yara bandı, yiyecek, su, para, yedek kalem ve silgi bulundurmamız gerekmektedir. Bu gibi şeyleri çantamızda bulundurmak bizim çok işimize yarayabilir.


Soru : Okul veya sınıfınızda dilek kutusu var mı? Araştırınız. Dilek kutusu yoksa arkadaşlarınızla birlikte öğretmeninizden yardım alarak bir dilek kutusu oluşturunuz.


Cevap :

Evet okulumuzda dilek kutusu vardır. Sizde öğretmeniniz eşliğinde sınıf için bir dilek kutusu oluşturunuz.


3. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları


Eren ve arkadaşları, bahçede oyun oynarken çöplerin etrafa atıldığını fark ettiler. Bahçedeki çöp kutularının yetersiz olduğunu gördüler. Hep birlikte okul idaresinden bahçeye ilave çöp kutuları istemeye karar verdiler.

Soru : Eren ve arkadaşları, bu isteklerini hangi yollarla okul idaresinden isteyebilirler? Aşağıda verilen boşluğa maddeler halinde yazınız.


Cevap :

  1. .  Yazı ve dilekçeyle bildirebilirler.
  2. . Okul iradesinin bizzat yanına gidip isteklerini dile getirebilirler.
  3. . Dilek kutusuna istedikleri şeyleri yazarak  bildirebilirler.
  4. .  Temsilci tarafından da bildirebilirler.
  5. . Öğretmen yardımıyla da isteyebilirler.

Soru : Okulunuzun kantininde meyve satılmasını istiyorsunuz. Aşağıya bu isteğinizi ifade eden kısa bir yazı yazınız.


Kısa Cevap : “Okulunuzun kantininde meyve satılmasını istiyorsunuz. Aşağıya bu isteğinizi ifade eden kısa bir yazı yazınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız. 

Uzun Cevap :

Eğer okulda yenilik veya değişiklik içeren bir şey istiyorsak bunu okul iradesinden istememiz en iyisi olacaktır. Dilek kutusuna isteğimizi yazabiliriz, iradeye durumu açıklayabiliriz.

Bu gibi çeşitli yollarla isteğimizi veya değişikliği bildirebiliriz. Okulda herkesin herhangi bir isteği bulunabilir. Bunu ise iradeye bildirmemiz gerekmektedir.



 

Our Score