3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 66-67 MEB Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Harcama Yaparken Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 66, 67


3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Harcama Yaparken Metni Etkinlik Cevapları


3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 66-67


Soru : Yaşamınızı sürdürmek için nelere ihtiyaç duyarsınız?


Kısa Cevap : “Yaşamınızı sürdürmek için nelere ihtiyaç duyarsınız?” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Yaşamımızı sürdürmek için yapmamız gereken gündelik işler ve faaliyetler bulunmaktadır.

Yaşamımızı sürdürürken temel ihtiyaçlarımızı gidermemiz gerekmektedir. Uyumamız, yemek yememiz, dinlenmemiz ve bir işte para kazanmamız için çalışmamız gerekmektedir.


Soru : Aile bütçenizi korumak için harcama yaparken nasıl davranmalısınız? Örneklerle açıklayınız.


Kısa Cevap : “Aile bütçenizi korumak için harcama yaparken nasıl davranmalısınız? Örneklerle açıklayınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Aile bütçemizi harcamadan önce alacağımız ve bize gerekli olan ihtiyaçları belirlememiz gerekmektedir. Aile bütçemizi kullanırken bilinçli olmamız gerekmektedir.

İlk önce ihtiyaçlarımıza daha sonra isteklerimize öncelik tanımamız gerekmektedir. Eğer ihtiyaçlarımıza değil de isteklerimize öncelik tanımış olursak bu bize herhangi bir şey kazandırmayacaktır.

Bu yüzden de alışverişe çıkmadan önce bir liste hazırlamak işimize yarayacaktır. İlk önce ihtiyaçlarımıza öncelik vermemiz gerekmektedir. Çünkü temel ihtiyaçlarımızı satın almak her şeyden daha önemlidir.


3. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 67 Cevapları


Soru : Aşağıda istek ve ihtiyaçlara yer verilmiştir. İhtiyaçlarınıza öncelik vererek kendinize alışveriş listesi hazırlayınız.


Cevap :

  • Ayakkabı
  • Kalem
  • Çanta
  • Diş Fırçası
  • Mont
  • Kitap
  • Top
  • Bisiklet

Soru : İstek ve ihtiyaçlarınızı sıraya koymak aile bütçenize nasıl katkı sağlar? Örnekler ile açıklayınız.


Kısa Cevap : “İstek ve ihtiyaçlarınızı sıraya koymak aile bütçenize nasıl katkı sağlar? Örnekler ile açıklayınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Alışverişe çıkmadan önce alacağımız şeyler için bir liste oluşturmak işimize yarayabilir.

Önemli olan bir şey daha ise istek ve ihtiyaçlarımızı sıraya sokmak olmaktadır. Eğer ilk önce isteklerimize yer verirsek bu bizim için doğru olmayabilir. Bu yüzden de ilk önce ihtiyaçlarımıza yer vermemiz gerekmektedir.

Çünkü ihtiyaçlarımız bizim temel ihtiyaçlarımızdır. İhtiyaçlarımızı karşılamak bizim için çok önemlidir ve gereklidir. İhtiyaçlarımızı karşıladıktan sonra isteklerimize öncelik vermemiz gerekmektedir. Bu şekilde yapmak bizim için en doğru ve iyi seçim olacaktır.



 

Our Score