Bayramlar neden önemlidir?

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Bayramlar neden önemlidir? konusunu kısaca ele alacağız. 


“Bayramlar neden önemlidir?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Bayramların, millî ve dinî duyguların, inanışların pekişmesi, taze ve canlı tutulması fonksiyonu yanında, toplumun birlik ve beraberliğini sağlamada ve bunun bireylerin bilincinde yer etmesinde de büyük önemi vardır. Bayramlar birliğin ve beraberliğin bir bütünü ve parçasıdır.


“Bayramlar neden önemlidir?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Bayramlar çok önemli günlerdir. Bayram günleri gelince insanlar bir araya gelirler ve mutlu ve sevinçli bir şekilde bayramı güzelce kutlarlar. Bayram hem büyüğü hem de küçüğü sevindirir. Bayramlar bizim için çok fazla büyük bir diğer taşımaktadır. Bayram günleri geldiği zaman insanlar yan yana gelirler ve sevgi daha da çok artmış olur.

Bayram günlerinden önce hazırlıklar başlar. Tatlı, yemek ve atıştırmalıklar hazırlanmaya başlarlar. Bayram gününden önce herkesin içini bir neşe ve heyecan sarar. Bayramın gelmesini herkes sabırsızlıkla bekler. Bayram günü misafirler gelir ve ikramlar sunulur ve herkes çok mutlu ve neşeli olur. Büyükler küçüklere para ve şeker hediye ederler. Küçükler ise bu duruma fazlasıyla sevinirler.



 

Our Score