Ulaşım araçlarıyla yolculuk yaparken uyulması gereken güvenlik kuralları nelerdir? Açıklayınız.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Ulaşım araçlarıyla yolculuk yaparken uyulması gereken güvenlik kuralları nelerdir? Açıklayınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Ulaşım araçlarıyla yolculuk yaparken uyulması gereken güvenlik kuralları nelerdir? Açıklayınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Ulaşım araçları ile yolculuk yaparken dikkat etmemiz gereken bir takım kurallar bulunmaktadır.

Bu kurallara uymak gerçekten çok önemli ve gerekli şeylerdir. Ulaşım araçları ile yolculuk yaparken görevli kişilerin sözlerini dikkate almalıyız ve güvenliğimiz için konulan kuralların her birine uymamız gerekmektedir.


“Ulaşım araçlarıyla yolculuk yaparken uyulması gereken güvenlik kuralları nelerdir? Açıklayınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Ulaşım araçları ile yolculuk yaparken konulan kurallara kesinlikle uymamız ve görevli kişilerin önlemlerini dikkate almalıyız. Ulaşım araçları ile yolculuk yaparken kesinlikle şoförün dikkatini dağıtmamamız gerekmektedir. Şoförün dikkatini dağıtmamalıyız, yoksa kaza olması hem bizim için hem de yolcular için kötü bir durum olacaktır.

Ulaşım araçları ile yolculuk yaparken ayakta durmamamız gerekmektedir. Toplu taşıma araçlarını kullanırken boş yer varsa boş yere oturmalıyız eğer boş yer yoksa tutunacak yer bulup, tutunarak yolculuğumuzu gerçekleştirmeliyiz. Toplu taşıma araçlarını kullanırken koltugu yırtmamalı, kirletmemeli, karalamamalıyız. Çünkü bizden sonra koltukları başka insanlar da kullanacaktır.

Bu yüzden de koltukları elimizden geldiğince temiz ve düzgün kullanmaya özen göstermeliyiz. Yolculuk sırasındayken şoförü asla rahatsız etmemeliyiz. Araç seyir halindeyken şoförle iletişim kurmamalıyız. Sadece önemli durumlarda ve inecekken şoförle iletişim kurmalıyız.



 

Our Score