En çok sevdiğiniz mevsimi seçerek bu mevsimde yetişen meyve ve sebzeleri araştırınız.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı En çok sevdiğiniz mevsimi seçerek bu mevsimde yetişen meyve ve sebzeleri araştırınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“En çok sevdiğiniz mevsimi seçerek bu mevsimde yetişen meyve ve sebzeleri araştırınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Ben en çok sonbahar mevsimini seviyorum. Sonbaharın gelmesini iple çekiyorum ve dört gözle bekliyorum.

Sonbahar mevsimi geldiği zaman çok sevinçli oluyorum. Her mevsimde farklı hava durumları olmaktadır. Her insanın sevdiği farklı mevsimler bulunmaktadır. Her mevsimde farklı meyve ve sebzeler yetişmektedir.


“En çok sevdiğiniz mevsimi seçerek bu mevsimde yetişen meyve ve sebzeleri araştırınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Ben en çok sonbahar mevsimini seviyorum. Sonbahar mevsiminde yetişen farklı meyve ve sebze türleri bulunmaktadır. Bunlar şöyledir.  Sonbahar mevsiminde mantar, ıspanak, pırasa, mısır, havuç, kıvırcık ve yeşillikler, turplar, dolmalık biber, kapya biber, kereviz, brokoli, ıspanak, pazı gibi meyve sebzeler yetişmektedir.

Ben sonbahar mevsiminde yetişen sebze ve meyveleri çok seviyorum ve mutlu, neşeli bir şekilde tüketiyorum. Her insanın sevdiği farklı meyve ve sebze türleri bulunabilmektedir. Bir insan kabak sebzesini seviyorken bir başka kişi kabak sebzesini sevmeyebilir. Bir insan mandalina meyvesini seviyorken başka bir insan mandalina meyvesini sevmeyebilir. İnsanların farklı meyve ve sebze sevgisine saygı duyarız.



 

Our Score