Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmenin sağlık açısından yararları nelerdir?

3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmenin sağlık açısından yararları nelerdir? konusunu kısaca ele alacağız. 


“Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmenin sağlık açısından yararları nelerdir?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmek çok sağlıklıdır. Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmemek ise sağlığımıza yararlı olan bir durum olmayabilir. Bu yüzden de elimizden geldiğince mevsiminde yetiştirilen sağlıklı meyve ve sebzeleri tüketmemiz gerekmektedir.


“Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmenin sağlık açısından yararları nelerdir?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Mevsiminde yetiştirilmeyen sebze ve meyveleri tüketmek sağlığımıza yararlı olmayabilir. Bu yüzden de mevsiminde yetişen sebze ve meyveleri tüketmeye dikkat etmemiz gerekmektedir. Mevsiminde yetiştirilmeyen sebze ve meyveler sağlığımıza zararlı olabilir.

Bu yüzden de mevsiminde yetiştirilen sebze ve meyveleri tüketmemiz gerekli ve önemli bir durum olacaktır. Mevsiminde yetişmeyen sebzeler ve meyvelerde ilaç ve hormon kullanılmaktadır. Bu ilaç ve hormonlar insanlara hastalık kaptırabilir ve insan sağlığını kötü etkileyebilir.

Bu yüzden de sağlığımıza dikkat etmek ve sağlığımızı korumak istiyorsak sebze ve meyvelerin görünüşüne aldanmayıp mevsiminde yetişen sebze ve meyveleri tüketmemiz bizim için çok gerekli ve çok önemli bir durum olacaktır. Bu durum hakkında çevremizi bilinçlendirip, bilgilendirebiliriz.



 

Our Score