Bulunduğunuz çevrede geçmişten günümüze kalan hangi yapıtlar (cam, han, hamam, çarşı vb.) yer almaktadır? İsimlerini yazınız.

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Bulunduğunuz çevrede geçmişten günümüze kalan hangi yapıtlar (cam, han, hamam, çarşı vb.) yer almaktadır? İsimlerini yazınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Bulunduğunuz çevrede geçmişten günümüze kalan hangi yapıtlar (cam, han, hamam, çarşı vb.) yer almaktadır? İsimlerini yazınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

İstanbul’ un geçmişten günümüze kalan yapıtları Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii, Yerebatan Sarnıcı, Kız Kulesi, Mısır Çarşısı, Galata Kulesi, Aya Yorgi Manastırı, Eyüp Sultan Camii, Haydarpaşa Garı gibi yapıtlar geçmişten günümüze kadar olan yapıtlardır.


“Bulunduğunuz çevrede geçmişten günümüze kalan hangi yapıtlar (cam, han, hamam, çarşı vb.) yer almaktadır? İsimlerini yazınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Ankara’nın geçmişten günümüze kalan yapıtları Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Anıtkabir, Kale Mahallesi, Ankara Kalesi, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Roma Hamamı, Hacı Bayram-ı Veli Camii, Hamamönü, Gordion Antik Kenti, Alaaddin Camii, Rahmi M. Koç Müzesi Ankara ve Augustus Tapınağı gibi yapıtlar geçmişten günümüze kadar olan yapıtlardır.



 

Our Score