“Dürüst olduğun için kaybedebilirsin ama yalan söyleyip utanmaktan iyidir.’’ sözünden ne anlıyorsunuz? Açıklayınız.

8. Sınıf Türkçe Kitabı “Dürüst olduğun için kaybedebilirsin ama yalan söyleyip utanmaktan iyidir.’’ Charles Bukowski (Çarlz Bukovski) sözünden ne anlıyorsunuz? Açıklayınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


““Dürüst olduğun için kaybedebilirsin ama yalan söyleyip utanmaktan iyidir.’’ Charles Bukowski (Çarlz Bukovski) sözünden ne anlıyorsunuz? Açıklayınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

“Dürüst olduğun için kaybedebilirsin ama yalan söyleyip utanmaktan iyidir.” sözünden bazen dürüst olduğumuz zaman zor durumlarla karşılaşabileceğimiz veya bazı zorlukların üstünde gelmek zorunda kalacağımızı anlıyorum.

Yalan söyleyip durumdan kurtulacakken dürüst olduğumuz için zorluk yaşayabiliriz.

Ancak bizi ne kadar kurtarırsa kurtarsın yalan söylemenin vermiş olduğu kötü his ve çirkin duygudan kurtulmuş oluruz.


““Dürüst olduğun için kaybedebilirsin ama yalan söyleyip utanmaktan iyidir.’’ Charles Bukowski (Çarlz Bukovski) sözünden ne anlıyorsunuz? Açıklayınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Dürüst olduğun için kaybedebilirsin ama yalan söyleyip utanmaktan iyidir.” sözünden yalandan kat kat iyi olduğunu anlıyorum.

Bazen zor durumda kalabiliriz. Bu zor durumdan bizi sadece yalan kurtaracak olsa bile yalan yalanı doğurur.

Zaman içerisinde insanların güvenmediği ve bizimde kimseye güvenemediğimiz birine dönüşebiliriz. Böyle olmaktansa en başından kurtarıcı gördüğümüz yalandan uzak durmalıyız.

Bazen sırf dürüstlüğümüz sebebi ile bazı işleri ve kişileri kaybedebiliriz. Ama dürüst olduğumuz için bizi terk eden insanlarla güvenilir bir ilişkide mümin değildir. Bunu bilerek hareket etmeliyiz.

Herkes güven duyduğu ve kendisine yalan söylemeyecek insanlarla yaşamak ister. Bunun için yalandan uzak durmalıyız.

Yalan başta bizi kurtarsa ve bazen durumu kolaylaştırsa da yalanın vermiş olduğu o kötü his ve durumdan sa doğruluğu tercih etmeliyiz.



 

Our Score