Hulusi Behçet, Gazi Yaşargil, Afet İnan, Oktay Sinanoğlu ve Sabiha Gökçen hakkında araştırma yapınız.

8. Sınıf Türkçe Kitabı Hulusi Behçet, Gazi Yaşargil, Afet İnan, Oktay Sinanoğlu ve Sabiha Gökçen hakkında araştırma yapınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Hulusi Behçet, Gazi Yaşargil, Afet İnan, Oktay Sinanoğlu ve Sabiha Gökçen hakkında araştırma yapınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Hulusi Behçet, Türk dermatoloji uzmanı ve bilim insandır. 1973 yılında 1937 yılında, bir kan damarı enflamasyonu ( hastalığı olan ve bugün kendi adıyla kullanılan Behçet hastalığını tarif eden ilk bilim insanı olmuştur.


“Hulusi Behçet, Gazi Yaşargil, Afet İnan, Oktay Sinanoğlu ve Sabiha Gökçen hakkında araştırma yapınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Gazi Yaşargil, Türk bilim insanı ve tıp hekimi. Beyin ve sinir cerrahisi alanında uzmandır. Beyin cerrahisi pratiğinde, mikroskop kullanımının hayata geçirilmesinde ve yaygınlaştırmasındaki katkılarıyla tanınır. Afet İnan, Türk sosyolog, tarihçi ve akademisyen.

Oktay Sinanoğlu Türk kimya mühendisi ve akademisyen. Kimya, moleküler biyofizik, biyokimya ve matematik alanlarında dersler vermiştir. Sabiha Gökçen Türk pilot. Türkiye’nin ilk kadın pilotlarından biri olan Sabiha Gökçen, dünyadaki ilk kadın savaş pilotudur. Mustafa Kemal Atatürk’ün sekiz manevi evladından birisi idi.



 

Our Score