Besin içerikleri ile ilgili internetten ve çeşitli kaynaklardan araştırma yaparak besin içeriklerinin adları, görevleri ve bulundukları maddeler hakkında bilgi edinelim.

4. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Besin içerikleri ile ilgili internetten ve çeşitli kaynaklardan araştırma yaparak besin içeriklerinin adları, görevleri ve bulundukları maddeler hakkında bilgi edinelim. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Besin içerikleri ile ilgili internetten ve çeşitli kaynaklardan araştırma yaparak besin içeriklerinin adları, görevleri ve bulundukları maddeler hakkında bilgi edinelim.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

A vitamini: Göz sağlığına iyi gelir. Ağız içi yaralarına karşı korur ve diş eti kanamalarını önler.

B vitamini: Sindirim sisteminin çok daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Saç derisindeki hücreleri yeniler. Saçların daha canlı ve parlak görünmesi için sık sık B vitamini içeren gıdalar tüketilmelidir.

C vitamini: Kış hastalıklarına karşı vücut direncini arttırır. Gribal enfeksiyonun yayılmasını önler. Öksürüğe iyi gelir.

D vitamini: Kansere yakalanma riskini azaltan D vitamini kemik gelişimini destekler.

E vitamini: Kilo vermeye yardımcı olur. Yağ – kas dengesini sağlar. Vücutta biriken ödemlerin atılmasını kolaylaştırır

K vitamini: Karaciğer sağlığı için tüketilmesi önerilen K vitamini, kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini de yarı yarıya azaltır.


“Besin içerikleri ile ilgili internetten ve çeşitli kaynaklardan araştırma yaparak besin içeriklerinin adları, görevleri ve bulundukları maddeler hakkında bilgi edinelim.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Proteinler:

Vücudun gereksinim duyduğu enerjinin yarısından fazlasını proteinler karşılar. Zindelik verir. Kas ve eklem ağrılarını geçirir.

Yağlar:

Protein çeşitleri ile birlikte vücudumuzun enerji kaynaklarından biridir. Kan akışını hızlandırdığı için vücudu sıcak tutar. Haricen kullanılan bazı yağ çeşitleri hem cilt hem saç sağlığına iyi gelir.

Su:

Vücudumuzun yaklaşık %70 – %75’i sudur. Su, başta böbrek ve mide olmak üzere tüm iç organların sağlıklı çalışmasını sağlar. Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önler.


“4. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 35-36 ATA Yayıncılık”


 

Our Score