Kültürümüze ait ögelerden insanları bir araya getiren üçünü seçiniz. Bunların insanların bir arada yaşamasındaki önemini defterinize yazınız.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Kültürümüze ait ögelerden insanları bir araya getiren üçünü seçiniz. Bunların insanların bir arada yaşamasındaki önemini defterinize yazınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Kültürümüze ait ögelerden insanları bir araya getiren üçünü seçiniz. Bunların insanların bir arada yaşamasındaki önemini defterinize yazınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Kültürümüze ait bizi bir araya getiren öğelerden örnek vermek  gerekirse yemek, el sanatları ve halk oyunlarıdır.

Bunlar kültürümüzü yansıtan çok önemli öğelerdir. Oynadığımız halk oyunları şenliklerimizin bir parçasıdır. Yaptığınız yemekler orada yetişen besinlerin çoğunluğunu göstermektedir. El sanatları kültürümüzü ve kişiliğimiz yansıtacağından bizi bir araya getirmektedir.


“Kültürümüze ait ögelerden insanları bir araya getiren üçünü seçiniz. Bunların insanların bir arada yaşamasındaki önemini defterinize yazınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Kültürümüzden bizi bir araya getiren üç şeye örnek verecek olursam dil din ve bayrak derdim. Kullandığımız dil hepimizde ortak olduğu için bizi bir araya getiriyor ve kolay anlaşmamızı sağlıyor.

Konuştuğumuz her kelime aslında kültürümüzün bir parçası olduğu için bizi ortak bir paydada birleştiriyor. Dinimiz kültürümüzle alakalı olduğu için bizi birleştiriyor ve bir araya getiriyor. Bayrağımız milletimizin en önemli simgesi olduğu için bizi bir araya getiriyor. Hepsi Bir bütünü oluşturarak kültürümüzü oluşturuyor.



 

Our Score