Yerli halıları gördüm, koyu sıcak kırmızılarla diri maviler ağır basıyordu.” Bu cümlede geçen “ağır basmak” sözcük öbeğinin cümleye kattığı anlamı yazınız.

5. Sınıf Türkçe Kitabı Yerli halıları gördüm, koyu sıcak kırmızılarla diri maviler ağır basıyordu.” Bu cümlede geçen “ağır basmak” sözcük öbeğinin cümleye kattığı anlamı yazınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Yerli halıları gördüm, koyu sıcak kırmızılarla diri maviler ağır basıyordu.” Bu cümlede geçen “ağır basmak” sözcük öbeğinin cümleye kattığı anlamı yazınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Mecaz anlam olarak kullanılan “ağır basmak” sözcük öbeği daha baskın olma anlamında kullanılmıştır.


“Yerli halıları gördüm, koyu sıcak kırmızılarla diri maviler ağır basıyordu.” Bu cümlede geçen “ağır basmak” sözcük öbeğinin cümleye kattığı anlamı yazınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Yerli halıları gördüm, koyu sıcak kırmızılarla diri maviler ağır basıyordu.” Bu cümlede geçen “ağır basmak” sözcük öbeği anlam olarak mecaz bir ifade içermektedir.

Yerli halıları gördüm, koyu sıcak kırmızılarla diri maviler ağır basıyordu.” Bu cümlede geçen “ağır basmak” sözcük öbeği daha baskın olmak anlamı içermektedir.



 

Our Score