Etkin bir dinleyici olmak için neler yapabileceğiniz ile ilgili internet, gazete, dergi ve kitaplardan araştırma yapınız.

4. Sınıf Türkçe Kitabı Etkin bir dinleyici olmak için neler yapabileceğiniz ile ilgili internet, gazete, dergi ve kitaplardan araştırma yapınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Etkin bir dinleyici olmak için neler yapabileceğiniz ile ilgili internet, gazete, dergi ve kitaplardan araştırma yapınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

İyi bir dinleyici olmak için yaptığım araştırmayı anlatacağım. Karşıdaki kişiyle göz teması kurmalıyız. Mimiklerimiz ve jestlerimize dikkat etmeliyiz.

Konuştuğumuz kişiye odaklanmalı ve odamızı bozacak telefon, tablet, bilgisayar ve gürültülü ortamlardan uzak durmalıyız. Konuştuğumuz kişinin anlattığı olayı dinlediğimizi anlatmak için sorular sormalı ve konu hakkında düşüncelerimizi paylaşmalıyız.


“Etkin bir dinleyici olmak için neler yapabileceğiniz ile ilgili internet, gazete, dergi ve kitaplardan araştırma yapınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

İyi bir dinleyici olmak için neler yapmamız gerektiğini anlatacağım. İnsanlar mükemmel değillerdir. Bazen bir kişiyi dinlerken kafamızda ondan alakasız çok uzak bir düşünce geçebilir.

Bu düşünceyi hemen fark edip o sese dur demeliyiz. Böylelikle karşıdaki kişiye daha iyi bir şekilde dinleyebiliriz. Dikkatimizi dağıtan şeylerden uzak durmalıyız. Elektronik eşyalardan telefon, tablet, bilgisayar gibi uzak durmalıyız. Etrafımız çok gürültülü bir ortamsa oradan da uzak durmalıyız. Konuşan kişiyle göz temasını kesmemeli ellerimizle ve gözlerimizle onu dinlediğimizi belli etmeliyiz.

Konuştuğu şeyi anladığımızı sorular sorarak ve konuştuğu şeyle alakalı yorum yaparak bunu karşıdaki kişiye gösterebiliriz. En önemli olan şey sabırlı olmak karşıdaki kişiye bıkmadan usanmadan dinlemeliyiz. Eğer çok önemli bir işimiz varsa kibar ve nezaket içeren ifadeler kullanarak karşıdaki kişiye durumunuzu anlatmalıyız.



 

Our Score