“Dilimiz Kuşatma Altında” metninden ve aşağıdaki görsellerden hareketle bilgilendirici bir metin yazınız.

8. Sınıf Türkçe Kitabı “Dilimiz Kuşatma Altında” metninden ve aşağıdaki görsellerden hareketle bilgilendirici bir metin yazınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


““Dilimiz Kuşatma Altında” metninden ve aşağıdaki görsellerden hareketle bilgilendirici bir metin yazınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Atamız bizlere Türkçe gibi bir dili miras olarak bırakmıştır. Bu dil için oldukça büyük çalışmalar yapılmış ve bizlere bu dil armağan edilmiştir.

Ancak zamanla yabancı dili olan özenti dilimizi yavaş yavaş yozlaştırmış ve yabancı kelimelerin kullanımı ne yazık ki normal hale gelmiştir.

Hatta zamanla iki dilde de manası olmayan kelimeler türetilmiş ve anlamsız  kelimeler kullanılmaya başlanmıştır.


““Dilimiz Kuşatma Altında” metninden ve aşağıdaki görsellerden hareketle bilgilendirici bir metin yazınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Her devletin dili kendini ifade ettiği ve eserlerini anlayabilmesi için mirasıdır.

Diller zaman içerisinde kültürel miras haline gelir ve halkı ortak bir bütün içerisinde tutan değerlerden olur.

Bizim dilimizde atalarımızdan bize miras kalmış ve büyük bir özenle oluşturulmuştur.

Dillerine sahip çıkmayan milletler ne yazık ki kendi kitaplarını anlamayacak hale gelir ve  zamanla manevi olarak büyük kayıplar yaşarlar.

Yabancı kelimelerin özenti olarak kullanılması ve zaman içerisinde iki dilde de bir manaya gelmeyecek kelimelerin normalleştirilmeye çalışması dilimizi büyük bir kuşatma altına almıştır.

Bu dilimizi sevmediğimiz vesaire çıkmadığımız manasına gelir ki bu milli değerlerimize vurulan büyük bir darbe niteliğindedir.

Çok geç olmadan bu kuşatmadan çıkabilmek ve dilimize sahip çıkabilmemiz gerekmektedir.

Ancak böyle değerlerimizi koruyabilir ve bize miras kalan dilimizi doğal haliyle diğer nesillere aktarabiliriz.



 

Our Score