2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Sayfa 106-107-108-109-110-111 MEB Yayınları

2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Ünite Testi-3 Metni Cevapları Sayfa 106, 107, 108, 109, 110, 111


2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Ünite Testi-3 Metni Cevapları


2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Sayfa 106-107-108-109-110-111


1. Aşağıdakilerden hangisi sağlık kuruluşu değildir?


A) Milli Eğitim Müdürlüğü
B ) Aile Sağlığı Merkezi
C) Hastane


2. Aşağıdaki sebzelerden hangisini kış mevsiminde tüketmek sağlığımız için daha faydalıdır?


A) Domates
B ) Havuç
C) Patlıcan


3. Aşağıdakilerden hangisi meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmenin faydalarından biri değildir?


A) Besin değerleri daha yüksektir.
B ) Daha sağlıklı ve lezzetlidir.
C) Vitamin değeri düşüktür.


4. Aşağıdakilerden hangisi dengeli beslenen bir kişinin ifadesidir?


A) Sadece sebze yerim.
B ) Her besin grubundan yeterince yerim.
C) Su yerine kola içerim.


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 107 Cevapları


5.hayvansal gıda kuru yemiş 

Verilen besin grupları aşağıdaki seçenekler ile eşleştirildiğinde seçeneklerden hangisi dışarıda kalır?


A) Biber B ) Süt C) Fıstık


6. – İyi günler, reçetemdeki ilacı verebilir misiniz?
– Hoş geldiniz. İlacınızı hemen hazırlıyorum.
– İlacımı nasıl kullanmalıyım?
– Şurubu günde üç defa yemeklerden sonra içmelisiniz.
– Teşekkür ederim.
– Geçmiş olsun.

Konuşmanın geçtiği yer aşağıdakilerden hangisidir?


A) Aile Sağlığı Merkezi
B ) Eczane
C) Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi


7. hayvansal gıda kuru yemiş
Aşı yapmak
Dişleri tedavi etmek
Doktora yardımcı olmak

Yukarıdakilerin hangisi, hemşirelerin görevi olamaz?


Cevap :  C Şıkkı


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 108 Cevapları


8. Mert ’in yaz mevsiminde aşağıdaki meyvelerden hangisini tüketmesi daha sağlıklıdır?


A) Karpuz B ) Mandalina C) Portakal


9. Elif ’ in aşağıda verilen kıyafetlerden hangisini kış mevsiminde giymesi doğru olmaz?


Cevap : B Şıkkı


10. Hangi öğrencinin verdiği bilgi yanlıştır?


A) Ayla: Kış mevsiminde vücudumuzu serin tutan ince kıyafetler tercih edebiliriz.
B ) Sude: Soğuk havalarda üşümemek için eldiven ve bere kullanabiliriz.
C) Emel: Yaz ayları sıcak olduğu için kısa kollu giysiler tercih edebiliriz.


11. Aşağıdakilerden hangisi yemek yerken yapılmaması gereken bir davranıştır?


A) Yemek yerken ağzımızı şapırdatmamak
B ) Ağzımızda yemek varken konuşmak
C) Tabağımıza yiyebileceğimiz kadar yemek almak


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 109 Cevapları


Havalar ısınmaya başlar ve ağaçlar çiçek açar. Daha rahat ve ince kıyafetler giymeye başlarız.

12. Özellikleri verilen mevsimin adı aşağıdakilerden hangisidir?


A) İlkbahar
B ) Kış
C) Yaz


13. Her mahallede bulunan sağlık kurumlarıdır.
Çevresinde yaşayanlara sağlık hizmeti verir.
Doktorların reçeteye yazdıkları ilaçları hazırlar.

Yukarıda kalp sembolleri ile gösterilen bilgilerden hangisi ya da hangileri “Aile Sağlığı Merkezleri” ile ilgilidir?


Cevap :  B Şıkkı


14. Kahvaltı yapmak
Elini, yüzünü yıkamak
Tırnaklarını kesmek
Ödevlerini yapmak
Kitap okumak
Banyo yapmak
Saçlarını taramak

Yukarıda verilenlerden kaç tanesi kişisel bakım ile ilgilidir?


A) 2 B ) 3 C) 4


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 110 Cevapları


15 Görselleri verilen nesneler, ilgili oldukları kelimelerle eşleştirildiğinde aşağıdakilerden hangisi dışarıda kalır?


A) Uyku
B ) Kişisel bakım
C) Spor


16. Aşağıdakilerden hangisi yemekte görgü kurallarına uyulmasının nedenlerinden biridir?


A) Sağlıklı büyümek
B ) Dengeli ve düzenli beslenmek
C) Başkalarını rahatsız etmemek


17. Sağlıklı büyümek ve gelişmek için aşağıdakilerden hangisinin yapılması uygun değildir?


A) Kişisel bakımına dikkat etmek
B ) Sürekli yemek yemek
C) Dengeli ve düzenli beslenmek


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 111 Cevapları


18. Yukarıda verilen eşleştirmelerden doğru olana “D”, yanlış olana “Y” yazılırsa aşağıdakilerden hangisi oluşur?


A) D-D-Y B ) Y-D-Y C) Y-D-D


19. 1. Tabağımıza yiyebileceğimiz kadar yemek almalıyız.
2. Yemeği yapan kişiye “Eline sağlık.” demeliyiz.
3. Yemekte çatal, kaşık ve bıçak kullanmamalıyız.

Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri yemekte uyulması gereken görgü kurallarından değildir?


A) 1, 2 ve 3 B ) 1 ve 3 C) 3



 

Our Score