Yakın çevrenizde hangi trafik işaret levhalarını görüyorsunuz? Bu levhalarının ne anlama geldiğini araştırınız.

4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı Yakın çevrenizde hangi trafik işaret levhalarını görüyorsunuz? Bu levhalarının ne anlama geldiğini araştırınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Yakın çevrenizde hangi trafik işaret levhalarını görüyorsunuz? Bu levhalarının ne anlama geldiğini araştırınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Yakın çevremde en çok Dur, Yaya giremez, sağa dönülmez, sola dönülmez gibi dönüş yasaklarını belirten, okul yolu, yaya yolu gibi trafik işaret levhaları görüyorum.


“Yakın çevrenizde hangi trafik işaret levhalarını görüyorsunuz? Bu levhalarının ne anlama geldiğini araştırınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Yakın çevremde en çok okul yolu, yaya yolu, sağ ve sola dönülmez gibi işaret bildiren trafik levhaları, bisiklet giremez veya kamyon, büyük araç giremez gibi levhalar, fark yeri ve durulmasının yasak olduğunu belirten levhalar, yaya giremez ve hız sınırını belirten levhalar görüyorum.

Bu levhaların her biri farklı manalara gelerek dikkat edilmesi gereken kuralları ve oluşabilecek bir kazayı engellemek için konulmuştur.

İster yaya ister sürücü olalım bu levhaları dikkat ederek yolculuğumuzu güvenli bir şekilde tamamlamaya çalışmalıyız.



 

Our Score