“Adalet ve insan haklarına saygı olmadan barış olmaz.” Irene Khan bu sözüyle ne anlatmak istemektedir?

4. Sınıf İnsan Hakları Kitabı “Adalet ve insan haklarına saygı olmadan barış olmaz.” Irene Khan (Ayrin Kan) bu sözüyle ne anlatmak istemektedir? konusunu kısaca ele alacağız. 


““Adalet ve insan haklarına saygı olmadan barış olmaz.” Irene Khan (Ayrin Kan) bu sözüyle ne anlatmak istemektedir?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Toplum arasında adalet ve empati yaparak insan haklarına saygı duyulduğunda onları incitecek herhangi bir savaşın devam etmesi de mümkün olmaz.

Bu yüzden gerçekten iki toplum arasında Adalet ve insanların yaşama, eğitim, sağlık gibi haklarına saygı duyulduğunda savaşla onları incitmek, hayatlarını ellerinden almak mümkün olmayacaktır.


““Adalet ve insan haklarına saygı olmadan barış olmaz.” Irene Khan (Ayrin Kan) bu sözüyle ne anlatmak istemektedir?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Adalet 2 veya birçok şey arasında adaleti sağlamak yani her şeyi yerli yerinde kullanarak herkese hak ettiğini ve gücünün yetebildiğini vermektir.

İnsan kendisinin insan olması hasebiyle değerli, kıymetli bir varlıktır.

İnsanlar yaşama, eğitim, güzel bir hayat sürme gibi birçok hakka sahiptir. Bu dünyadaki bütün insanlar için eşit derecede haktır.

Ancak savaşlar özellikle yenilen toplumlar için adaletsiz bir durum ve insan haklarını çiğnendiği alanlardır.

Bu yüzden Adalet istiyorsak iki toplumun da haklarına saygı duymalı, insan hakları diyorsak bütün insanların insan olduğu için yaşama, sağlık ve eğitim hakkından mahrum bırakmayarak savaşlar sonlandırılmalıdır.

İşte bu yüzden bu söze dendiği gibi adalet ve insan haklarına saygı olursa savaşların devam etmesi mümkün değildir ve barışlar ancak bunlarla mümkündür.



 

Our Score